Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει πλέον το «σκάνδαλο Γουαϊνστάιν», η αποκάλυψη, δηλαδή, ότι ο μεγιστάνας παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν είχε παρενοχλήσει (-)ουαλικά πολλές γυναίκες ηθοποιούς που συνεργάστηκαν μαζί του σε ταινίες που παρήγαγε μαζί με τον αδελφό του, Μπομπ.

Στη λίστα των θυμάτων του Γουαϊνστάιν προστέθηκαν δυο μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Αντζελίνα Τζολί.
Σύμφωνα με τους New York Times, η Πάλτροου αποκάλυψε ότι ο παραγωγός, όταν την προσέλαβε για την ταινία «Emma», έβαλε τα χέρια του πάνω της και της ζήτησε να του κάνει μασάζ.
«Είχα πετρώσει» σημείωσε η Πάλτροου, η οποία αποκάλυψε το συμβάν στον τότε σύντροφό της, Μπραντ Πιτ.
Από την πλευρά της, η Τζολί δήλωσε ότι ο Γουαϊνστάιν της έκανε ανήθικες προτάσεις σε δωμάτιο ξενοδοχείου και αποκάλυψε ότι από τότε ορκίστηκε να μην συνεργαστεί ποτέ μαζί του.
Ο Γουαϊνστάιν παραιτήθηκε από την εταιρεία παραγωγής που έχει, ενώ το σκάνδαλο πλήττει σφοδρά και το Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου ο παραγωγός ήταν από τους ισχυρότερους και πιο γενναιόδωρους χρηματοδότες.
«Είναι αδικαιολόγητο», ανέφερε ο Τζορτζ Κλούνεϊ καταδικάζοντας τη συμπεριφορά του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν και συμπλήρωσε: «Η πραγματικότητα είναι πως αυτό το πρόβλημα έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία και είμαστε όλοι συνένοχοι σε αυτό. Ο Χάρβεϊ το παραδέχτηκε και αυτό είναι αδικαιολόγητο. Τον γνωρίζω εδώ και 20 χρόνια, έχουμε δειπνήσει μαζί, έχουμε βγει πολλές φορές και έχουμε συνεργαστεί, αλλά ποτέ δεν είχα προ(-)ει τέτοια συμπεριφορά»
Σοκαρισμένη και η Τζένιφερ Λόρενς: «Ταράχτηκα με τα νέα για τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν. Αυτό το είδος παρενόχλησης είναι απαράδεχτο. Με έχει αναστατώσει πολύ όλη αυτή η κατάσταση».

Μετά τις αποκαλύψεις των New York Times, η Ιταλίδα ηθοποιός Άζια Αρτζέντο και δύο ακόμη γυναίκες βεβαίωσαν, σε άρθρο του περιοδικού The New Yorker, ότι υπέστησαν βιασμό από τον μεγιστάνα του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν.

«Όλες οι κατηγορίες των μη συναινετικών (-)ουαλικών σχέσεων διαψεύδονται από τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν», σχολίασε η εκπρόσωπός του Σάλι Χόφμιστερ.

Σύμφωνα με την Άζια Αρτζέντο, κόρη του Ιταλού σκηνοθέτη Ντάριο Αρτζέντο, ο παραγωγός φέρεται να είχε μια μη συναινετική σχέση μαζί της με στοματικό (-) το 1997 σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Κυανή Ακτή.

Στο ίδιο άρθρο, η ηθοποιός Λουσία ‘Εβανς κατηγορεί τον Γουαϊνστάιν ότι την εξανάγκασε σε πεολειχία το 2004
και μια άλλη γυναίκα, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, τον κατηγορεί ότι την εξανάγκασε να έχει (-)ουαλική σχέση μαζί του.
Το άρθρο του New Yorker αναφέρει κι άλλες ηθοποιούς, συγκεκριμένα τη Ροζάνα Αρκέτ και τη Γαλλίδα Εμά ντε Κον.

Οι δυο γυναίκες μιλούν για συναντήσεις κατά τη διάρκεια των οποίων ο παραγωγός προσπάθησε ανεπιτυχώς να έχει (-)ουαλική σχέση μαζί τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις