Ένα μπουκέτο με λουλούδια μπορεί να δώσει ζωή και χρώμα στο σπίτι σου – πώς θα καταφέρεις όμως να τα στήσεις στο βάζο τόσο ωραία όσο στις φωτογραφίες που βλέπεις στο Pinterest; Και, παράλληλα, πώς θα αυξήσεις τη διάρκεια ζωής του μπουκέτου, αποφεύγοντας τα μισομαραμένα λουλούδια από τη δεύτερη κιόλας μέρα; Απλώς ακολούθησε αυτές τις συμβουλές:
1. Κόψε τα λουλούδια τουλάχιστον 3 πόντους πιο ψηλά από την άκρη του κοτσανιού, σε γωνία 45 μοιρών (ακόμα κι αν είναι ήδη έτσι κομμένα από τον ανθοπώλη). Με αυτόν τον τρόπο, ανοίγεις του πόρους και αυξάνεις την επιφάνεια απορρόφησης νερού. Κάν’το όμως χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι ή ένα καλό κλαδευτήρι (και όχι ψαλίδι).


2. Πριν βάλεις τα λουλούδια στο κρύο νερό, βάλ’ τα για 30-40 δευτερόλεπτα σε καυτό νερό. Μετά αφαίρεσε το ζεστό νερό και ρίξε κρύο. Αν γίνεται, στη συνέχεια τοποθέτησε το βάζο με τα λουλούδια για λίγη ώρα στο ψυγείο.
3. Γέμισε το βάζο κατά το 1/3 περίπου με νερό (και πρόσθεσε κι άλλο αν χρειαστεί). Μην το γεμίζεις μέχρι πάνω (εκτός κι αν ο ανθοπώλης σου προτείνει το αντίθετο για τα συγκεκριμένα λουλούδια). Αφαίρεσε τα φύλλα που έρχονται σε επαφή με το νερό. Αν τα αφήσεις, θα σαπίσουν και θα γεμίσουν το νερό με βακτήρια, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής των λουλουδιών…
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις