Η παρέλαση έγινε… πασαρέλα στο Ναύπλιο

Η παρέλαση έγινε… πασαρέλα στο Ναύπλιο
Οι μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου περιλάμβαναν, ως είθισται, σημαίες, πατριωτικό ενθουσιασμό, παιδιά με στολή που παρέλασαν με περηφάνεια αλλά και εντυπωσιακές παρουσίες που προκάλεσαν πανικό στο Διαδίκτυο. 

Μια ξανθιά εκπαιδευτικός, συνοδός στη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο Ναύπλιο, ήταν η αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια της ημέρας με το εντυπωσιακό της παράστημα και τις ενδυματολογικές της επιλογές. 

Φορώντας μίνι, στενό βραδινό φόρεμα, με χρυσή λεπτομέρεια και ψηλοτάκουνες γόβες, η δασκάλα «έκλεψε την παράσταση» και έμεινε απτόητη από τα σχόλια όσων έκριναν ότι «από τα μπουζούκια πήγε στην παρέλαση». 

«Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο που έγινε τόσος ντόρος σχετικά με την εμφάνιση μου στην παρέλαση» λέει η εκπαιδευτικός Ιφιγένεια Γουγουτσά στο protothema.

«Ούτε καν το φανταζόμουν ότι ο κόσμος θα ασχολείτο με τι φόρεμα έχω επιλέξει να βάλω στην παρέλαση. Είναι αδιανόητο» λέει χαρακτηριστικά.  

Επισημαίνει δε ότι κάθε χρόνο, σε κάθε μαθητική παρέλαση φροντίζει να δίνει το παρόν, διότι πιστεύει πως έτσι τιμά τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας. «Είμαι μια εκπαιδευτικός που πάντα θέλω να τιμώ τους ήρωες και να είμαι πάντα παρούσα στις μαθητικές παρελάσεις» τονίζει.

Η εκπαιδευτικός επισημαίνει ότι το να είναι κάποιος δάσκαλος είναι ένα κοινωνικό λειτούργημα. «Διαμορφώνει προσωπικότητες και σφυρηλατεί ανθρώπους» προσθέτει.   

Και καταλήγει η Ιφιγένεια Γουγουτσά:  «Η συμμετοχή λοιπόν σε μια εθνική παρέλαση όπως αυτή της 28ης Οκτωβρίου γεμίζει με υπερηφάνεια τους μαθητές που παρελαύνουν αλλά και τους δασκάλους που τους συνοδεύουν. Ζούμε σε μια εποχή που το φαίνεσθαι επικρατεί έναντι του είναι. Σε μια κοινωνία που τα μέλη της είναι πιο εύκολο να κρίνουν βάσει της εικόνας παρά του χαρακτήρα. Άλλωστε σε όλους μας είναι γνωστή η λαϊκή ρήση που λέει ότι "τα ράσα δεν κάνουν τον παπά"».