Ο επιστήμονας και καλλιτέχνης Κάρστεν Χέλερ (Carsten Hoeller) εξερευνά τις δύο πλευρές των πραγμάτων. Τώρα, σε συνεργασία με το Fondazione Prada – το ίδρυμα τέχνης του οίκου μόδας Prada -, προχωρά σε μια εγκατάσταση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Τέχνης στο Μαϊάμι 2017: το «The Prada Double Club Miami», στο συγκρότημα ενός κινηματογραφικού στούντιο της δεκαετίας του 1920. Ένα κλαμπ σε εσωτερικό χώρο, και ένα σε εξωτερικό χώρο (σε έναν κήπο με τροπικά φυτά). Για τρεις βραδιές, μόνον.
Είναι ένας εφήμερος χώρος για χορό, με δύο υποστάσεις ή, μάλλον, σε δύο διαστάσεις: ο ένας είναι γκρίζος και άχρωμος (ο εσωτερικός), ο άλλος με φωτεινές αποχρώσεις. Ο κάθε ένας φιλοξενεί ζωντανές μουσικές εμφανίσεις και Djs.
«Η ιδέα είναι ότι πρόκειται για δύο διαφορετικούς χώρους, ο ένας ακριβώς δίπλα στον άλλο, που είναι στον ίδιο χωροχρόνο, αλλά δεν ανακατεύονται» εξηγεί ο Χέλερ, σε συνέντευξη που έδωσε στο Designboom. 
«Τη νύχτα, βλέπεις τρελά χρώματα, έξω. Αλλά, όταν μπεις μέσα, δεν είναι μόνον μαυρόασπρο, είναι 100% μαυρόασπρο, συμπεριλαμβανομένου του μπαρ και των ανθρώπων που δουλεύουν εκεί. Είναι βαμμένο το πρόσωπό τους και φορούν γυαλιά ηλίου για να μην βλέπεις το πρόσωπό τους. Όταν μπαίνεις μέσα είναι σαν να μπαίνεις σε μια μαυρόασπρη κινηματογραφική ταινία. Εσύ, ο επισκέπτης, έρχεσαι μέσα στα χρώματα, κι αισθάνεσαι ξένο σώμα» συνέχισε.
«Έξω, είναι το ακριβώς αντίθετο. Οι πόρτες του εσωτερικού χώρου είναι γκρι, με κινούμενα μοτίβα και οφθαλμαπάτες και έξω είναι μια υπερ-χρωματική έκρηξη α λα Μαϊάμι» κατέληξε.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις