Σε μία μυστική τελετή, η Μέγκαν Μαρκλ βαπτίστηκε και ασπάστηκε την αγγλικανική εκκλησία έχοντας στο πλευρό της τον μέλλοντα σύζυγό της Πρίγκιπα Χάρι.

Η βάφτιση έγινε στην «βασιλική εκκλησία» (Royal Chapel) το απόγευμα της Τρίτης, ενώ η λειτουργία, που τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι με νερό από τον Ιορδάνη ποταμό, διήρκεσε 45 λεπτά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, στην τελετή παρευρέθηκε μόνο ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα Πάρκερ, αλλά όχι ο Γουίλιαμ με την Κέιτ και η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Η επιλογή του αρχιεπισκόπου έγινε από την ίδια την Μέγκαν Μαρκλ, καθώς ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι είχε αναλάβει το έργο να την μυήσει στην αγγλικανική εκκλησία.

«Νονοί» της Μέγκαν ήταν μια φίλη της και άλλο ένα άτομο ενώ στην τελετή δεν παρευρέθησαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ούτε οι γονείς της.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο δεν ήταν αναγκασμένη να μυηθεί στην αγγλικανική εκκλησία, ωστόσο επέλεξε να βαφτιστεί έτσι ώστε να δείξει την πίστη της στην Βασίλισσα και στον ρόλο της ως επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Το ζευγάρι πρόκειται να παντρευτεί στις 19 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις