Συνέχεια στην υπόθεση του θανάτου του Παντελή Παντελίδη δίνει ο αντεισαγγελέας Σοφοκλής Λογοθέτης, ο οποίος διέταξε να ανοίξει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης ζητώντας να ερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες όσων βρισκόντουσαν μαζί με τον τραγουδιστή στην χαρτοπαικτική λέσχη το μοιραίο βράδυ.

Σύμφωνα με τον κ Λογοθέτη πρέπει να ερευνηθεί το αδίκημα της «δια παραλείψεως ανθρωποκτονίας από αμέλεια» για τους ανθρώπους που βρίσκονταν στη λέσχη από την οποία ξεκίνησε το μοιραίο βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου 2016 ο Παντελίδης και οι οποίοι δεν τον απέτρεψαν από το να οδηγήσει.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο θα ερευνηθεί ακόμα και η ευθύνη του κράτους «για την παράλειψη του να εγκαταστήσει τα προβλεπόμενα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων προς αποτροπή οδικών τροχαίων ατυχημάτων αλλά και επίβλεψης και συντήρησης της σιδερένιας προστατευτικής περίφραξης στο σημείο που έλαβε χώρα το τροχαίο ατύχημα».

Ο κ. Λογοθέτης επικυρώνει παράλληλα την πρωτόδικη διάταξη σύμφωνα με την οποία στο τιμόνι του οχήματος βρισκόταν ο τραγουδιστής. «Με βάση όσα εκτέθηκαν οδηγός ήταν ο Παντελής Παντελίδης σε αποκλειστική αμέλεια του οποίου οφείλεται η εκτροπή του οχήματος από την πορεία του» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τη μήνυση της οικογένειας Παντελίδη κατά των δύο συνεπιβάτιδών του, των οποίων ζητούσαν την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, οι εισαγγελείς και των δύο βαθμών βρέθηκαν σε συμφωνία. Ο κ. Λογοθέτης σχετικά με τη Μίνα Αρναούτη και τη Φρόσω Κυριάκου επικύρωσε την πρωτόδικη διάταξη για το σκέλος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και ψευδορκίας μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση, καταλήγοντας ότι δεν υπάρχει ευθύνη των δύο κοριτσιών.

Η αντίδραση της οικογένειας του τραγουδιστή, διά του συνηγόρου της Δημήτρη Ιωαννίδη, ήταν άμεση, αφού σε ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές κατά του αντιεισαγγελέα Εφετών, δηλώνοντας πως την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει αίτηση ανάκλησης της διάταξής του, ως προς το σκέλος που αφορά στα δύο κορίτσια, «διότι δεν έλαβε υπόψη του κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις