Ο θάνατος του Prince σε ηλικία μόλις 57 ετών σόκαρε όλον τον πλανήτη τον Απρίλιο του 2016.

Δημοσιεύματα έκαναν λόγο τότε για υπερβολική δόση από το συνθετικό οπιοειδές Fentanyl (φαιντανύλη), το οποίο χρησιμοποιείται ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας.

Σύμφωνα με τοξικολογική γνωμάτευση από την νεκροψία που έχει στη διάθεσή του το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, στο σώμα του Prince όταν πέθανε βρέθηκε υπερβολικά υψηλή συγκέντρωση φαιντανύλης.

Η φαιντανύλη είναι συνθετικό οπιοειδές το οποίο χρησιμοποιείται ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας, είναι 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωινη κι έχει 100 φορές πιο ισχυρή αναλγητική δράση από τη μορφίνη

.Όπως αποκάλυψε ο Dr Lewis Nelson, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Rutgers στο New Jersey: «H ποσότητα που βρέθηκε στο αίμα του είναι εξαιρετικά υψηλή, ακόμα και για κάποιον που είναι ασθενής με χρόνιους πόνους και του χορηγείται φαιντανύλη». Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως τα στοιχεία αυτά είναι «αρκετά ξεκάθαρο ενοχοποιητικό στοιχείο».

Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως στο αίμα του Prince η πυκνότητα της φαιντανύλης έφτανε τα 67,8 μικρογραμμάρια ανά λίτρο ενώ επιβεβαιωμένα ο θάνατος μπορεί να επέλθει από συγκέντρωση της ουσίας από τα 3 έως τα 58 μικρογραμμάρια ανά λίτρο. Ακόμα, στο ήπαρ του διάσημου μουσικού τα επίπεδα του όπιου έφτανε τα 450 μικρογραμμάρια ανά κιλό.

Οι ειδικοί, που μελέτησαν την τοξικολογική έκθεση, τονίζουν πως τα στοιχεία δείχνουν πως η χορήγηση του ναρκωτικού γινόταν από το στόμα. Υποστηρίζουν ακόμα πως ένα άτομο που λαμβάνει οπιοειδή για καιρό, αναπτύσσουν ανεκτικότητα στην ουσία και χρειάζεται μια δόση ανάλογου μεγέθους με αυτήν που βρέθηκε στον Prince, ώστε να το σκοτώσει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις