Ο Φεντερίκο Ντόλτσε και ο Στέφανο Γκαμπάνα εξακολουθούν να εμπνέονται από την αγαπημένη τους Σικελία. Στο πλαίσιο της Milan Design Week, παρουσίασαν – και πάλι σε συνεργασία με τη Smeg – το τρίτο μέρος της κολεξιόν οικιακών συσκευών «Divina Cucina» (Θεία Κουζίνα): κουζίνα, απορροφητήρα, ψυγείο FAB28.

Στις οικιακές συσκευές των Dolce & Gabbana δεν ταιριάζει ο χαρακτηρισμός «άσπρα». Καθότι οι δημιουργίες τους διακρίνονται από παραδοσιακά σικελικά μοτίβα. Σε δύο εκδοχές: ένα μοτίβο σε έντονο κόκκινο και πορτοκαλί και ένα δεύτερο σε λευκό και μπλε. Και τα δύο εμπνευσμένα από την εμφιαλωμένοι κεραμική των Σικελών που χρησιμοποιούν την τεχνική της μαγιόλικα (εμφιάλωσης).

Το πρότζεκτ «Made in Italy» του Ντομένικο και του Στέφανο εγκαινιάστηκε πριν δύο χρόνια, με το πρώτο μέρος που έφερε το όνομα «Η Σικελία Είναι Η Αγάπη Μου». Η καταγωγή των Ντόλτσε και Γκαμπάνα από το νησί τούς οδήγησε να εστιάσουν στα σικελικά μοτίβα και σχέδια. Από τότε, το πρότζεκτ μεγάλωσε σε όγκο και περιλαμβάνει, τοστιέρα, καφετιέρα, μπλέντερ και ψυγεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις