Ο πρίγκιπας Χάρι  και η Μέγκαν Μαρκλ  είχαν ζητήσει πριν το γάμο του στις 19 Μαΐου, αντί για δώρο  να δοθούν δωρεές σε διάφορες οργανώσεις που είχαν επιλέξει.

Παρ’ όλα αυτά, ιδιώτες αλλά και επιχειρήσεις έστειλαν δώρα για τον πριγκιπικό γάμο στο Παλάτι του Kensington, τα οποία σύμφωνα με την εφημερίδα Express δεν έγιναν δεκτά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το ύψος των δώρων έφτασε τα 7 εκατομμύρια λίρες, κοντά στα 8 εκατομμύρια ευρώ και έχουν ήδη επιστραφεί στους αποστολείς τους.

Γιατί όμως συνέβη αυτό; Σύμφωνα με την Express, είναι κομμάτι του πρωτοκόλλου της βασιλικής οικογένειας, πως τα μέλη της δεν μπορούν να δέχονται δώρα από εταιρίες ή ιδιώτες.

Δώρα από εταιρίες γίνονται δεκτά εφόσον υπάρχει η συγκατάθεση του μέλους της βασιλικής οικογένειας και πρέπει η επιχείρηση να μην εκμεταλλεύεται το δώρο για εμπορικούς σκοπούς. Όσο για τους ιδιώτες, αν δεν γνωρίζουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας προσωπικά, τα δώρα που στέλνουν δεν γίνονται δεκτά, μιας και δεν είναι γνωστή η κυριότητα ή το κίνητρο του αποστολέα!