«Είναι αλήθεια ότι δώσατε το όνομά μου σε μια γέφυρα»;

Αυτή φέρεται να ήταν η πρώτη αντίδραση του Τέρενς Χιλ όταν έμαθε τα νέα. Η δημοτική αρχή της πόλης Βορμς στη Γερμανία ανήγγειλε ότι μία γέφυρα θα φέρει το όνομά του διάσημου ηθοποιού.

«Ναι θέλω να έρθω» απάντησε όταν προσκλήθηκε στην τελετή ονοματοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο.

Η γέφυρα πάνω από τον Ομοσπονδιακό Αυτοκινητόδρομο 9 λειτουργεί εδώ και περίπου δύο χρόνια και φέρει το όνομα του θεμελιωτή της Karl Kübel.

Ωστόσο, μετονομάστηκε ως αστείο σε «Γέφυρα Τέρενς Χιλ» από τον καλλιτέχνη της Βορμς, Πέτερ Ένγκλερτ.

Το όνομα αποδόθηκε με πράξη, δήλωσε ο δήμαρχος της Βορμς, Μίχαελ Κίσελ.

Στο μέλλον η γέφυρα που οδηγεί σε εκθεσιακό κέντρο και χρησιμοποιείται κυρίως για τη μετάβαση στο Backfischfest το μεγαλύτερο φεστιβάλ κρασιού στον Ρήνο, θα ονομάζεται «Karl Kübel-Terence Hill».

Ο Τέρενς Χιλ, καλλιτεχνικό όνομα του Μάριο Τζιρότι, είναι Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης. Η μητέρα του ήταν Γερμανίδα και ο ίδιος έζησε στην Γερμανία το διάστημα 1943-1945 και επέζησε από τον βομβαρδισμό της Δρέσδης. Έγινε γνωστός από τις κωμωδίες, στις οποίες έπαιζε μαζί με τον Μπαντ Σπένσερ.

Η μετονομασία της γέφυρας θυμίζει ένα παρόμοιο γεγονός το 2011, όταν η μικρή πόλη Σβάμπις Γκμουντ έδωσε το όνομα του συμπρωταγωνιστή του Τέρενς Χιλ, Μπαντ Σπένσερ σε μία πισίνα.

Στη συγκεκριμένη πισίνα ο Ιταλός ηθοποιός, το πραγματικό του όνομα του οποίου ήταν Κάρλο Πεντερζόλι βούτηξε ως κολυμβητής το 1951 σε διεθνείς αγώνες για τα 100 μ. ελεύθερο.

«Μου αρέσει το Σβάμπις Γκμουντ», είχε δηλώσει στην τελετή ονοματοδοσίας ο τότε 82χρονος Μπαντ Σπένσερ. Τέσσερα χρόνια αργότερα πέθανε σε ηλικία 86 ετών.

Ο δήμαρχος του Βορμς αποφάσισε να προσκαλέσει τον Τέρενς Χιλ στην τελετή στις 24 Αυγούστου, όταν έμαθε ότι θα βρίσκεται στη Γερμανία στο πλαίσιο προώθησης της νέας του ταινίας «My Name is Somebody». Ο Κίσελ τηλεφώνησε, αλλά ο μάνατζερ του ηθοποιού δεν ενθουσιάστηκε αρχικά με την ιδέα. Παρ' όλα αυτά προώθησε τον αίτημα στον Χιλ και στην εταιρεία διανομής της ταινίας. «Χάρηκαν πάρα πολύ» είπε ο δήμαρχος, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Wormser Zeitung».