Θα έπρεπε να αισθανόμαστε έκπληξη; Μετά από τις δηλώσεις των τελευταίων μηνών; Κι όμως, ο πρώην τραγουδιστής των The Smiths, ο Μόρισεϊ συνεχίζει να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Στις αρχές του χρόνου, ο Μόρισεϊ έδωσε τροφή για πρωτοσέλιδα, μιλώντας για εναντίον του κατηγορίες για ρατσισμό και υποτιθέμενες συνδέσεις που έκανε μεταξύ κρέατος χαλάλ – μέθοδος σφαγής και προετοιμασίας του κρέατος που απαιτεί η μουσουλμανική πίστη – και του ISIS.

Αναφέρθηκε στον Αδόλφο Χίτλερ ως «αριστερό» και είπε ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου, ο Σαντίκ Καν, «δεν μπορεί να μιλήσει σωστά». Αργότερα, προχώρησε σε δήλωση ότι «απεχθάνεται τον ρατσισμό», εξέφρασε την υποστήριξή του στους μουσουλμάνους, αλλά και στο βρετανικό ακροδεξιό κόμμα «For Britain».

Είπε επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο τα ΜΜΕ μεταχειρίστηκαν τον βρετανό ακροδεξιό ακτιβιστή – και συνιδρυτή της «English Defence League» (EDL) – Τόμι Ρόμπινσον ήταν «επαίσχυντη».

Τώρα, έδωσε συνέντευξη στη Φιόνα Ντόντγουελ του «Tremr» και εξηγεί με πιο πολλά λόγια.

«Είμαι οπαδός ενός καινούργιου κόμματος το οποίο λέγεται "For Britain", επικεφαλής του οποίου είναι η Αν Μαρί Γουότερς. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που θα ψηφίσω ένα πολιτικό κόμμα. Τελικά, έχω ελπίδα. Βρίσκω χωρίς νόημα τη συνεχή εναλλαγή Tory-Labour-Tory-Labour» δήλωσε ο Μόρισεϊ.

«Το "For Britain" δεν είχε καμία στήριξη από τα ΜΜΕ, και το απέρριψαν με τη συνήθη παιδαριώδη κατηγορία "ρατσιστικό". Δεν νομίζω ότι η λέξη "ρατσιστής" έχει, πια, άλλο νόημα από το "δεν συμφωνείς μαζί μου, άρα είσαι ρατσιστής". Ο κόσμος μπορεί να είναι απολύτως, απολύτως ηλίθιος» συνέχισε.

Ζητώντας περισσότερο ανοιχτό πολιτικό διάλογο, ο Μόρισεϊ εκτιμά ότι «η Αν Μαρί Γουότερς επιζητά ανοιχτή συζήτηση για όλες τις πλευρές της σύγχρονης Βρετανίας, ενώ τα άλλα πολιτικά κόμματα δεν θα επιτρέψουν διαφορετικές γνώμες. Είναι σαν μια πιο ανθρώπινη εκδοχή της Μάργκαρετ Θάτσερ, αν μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο… πιστεύει στη βρετανική κληρονομιά, την ελευθερία του λόγου και επιθυμεί όλοι όσοι ζουν στη Βρετανία να υπόκεινται στους ίδιους νόμους».

«Το βρίσκω αυτό ενδιαφέρον, τώρα, γιατί είναι προφανές ότι ούτε το Labour ούτε οι Tories πιστεύουν στην ελεύθερη έκφραση… Δείτε τη σοκαριστική μεταχείριση του Τόμι Ρόμπινσον» επισήμανε. Και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι τα ΜΜΕ δεν θέλουν την Αν Μαρί Γουότερς και προσπαθούν να την αμαυρώσουν, αλλά κάνουν λάθος και θα έπρεπε να της δώσουν μια ευκαιρία, και θα 'πρεπε να πάψουν να κατηγορούν ως "ρατιστές" ανθρώπους που επιζητούν ανοιχτό διάλογο. Όπως έχω πει και προηγουμένως, η αριστερά έχει γίνει δεξιά και η δεξιά έχει γίνει αριστερά – μια πλήρης μεταστροφή, και αυτό είναι μια πολλή δυστυχισμένη σύγχρονη Βρετανία».

Εν τω μεταξύ, ο Μόρισεϊ ξεκινά καλοκαιρινή τουρνέ στη Βρετανία: Στο Μάντσεστερ, το Εδιμβούργο, το Πόρτσμουθ και το Ρέντινγκ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις