Με τη μεγάλη επιτυχία του "Ye", ο Κάνιε Γουέστ ακολουθεί πιστά τα κατορθώματα των Μπιτλς και του 'Εμινεμ έχοντας πλέον τον ίδιο αριθμό δίσκων –οκτώ– που έγιναν No 1 και έφθασαν στην κορυφή των αμερικανικών charts.

Το άλμπουμ "Ye" που κυκλοφόρησε την 1η Ιουνίου, μια ενδοσκόπηση γύρω από τις ανασφάλειες του καλλιτέχνη, πρωτοεμφανίστηκε στο Νο 1 του αμερικανικού Billboard 200 και έγινε έτσι το όγδοό του στη σειρά που κατακτά την κορυφή. Μόνο οι Beatles και ο Eminem είχαν καταφέρει αυτό το κατόρθωμα του Κάνιε.

Έως την Πέμπτη, το "Ye" είχε πωληθεί σε 208.000 αντίτυπα –συμπεριλαμβανομένων ψηφιακών πωλήσεων και του streaming– σύμφωνα με τη Nielsen Music, ξεπερνώντας σαφώς ένα άλμπουμ του οποίου ο τίτλος απηχεί μια πολύ μικρή φιλοδοξία του ράπερ Post Malone: "beerbongs and bentleys".

Έπειτα από έναν χρόνο σιγής, ο Κάνιε Γουέστ επανήλθε στο προσκήνιο και απασχόλησε την ειδησεογραφία τον Απρίλιο όταν έγινε ένας από τους ελάχιστους διάσημους Αφροαμερικανούς που υποστήριξαν δημόσια τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Το "Ye" έχει έναν σόουλ και χορευτικό ήχο που θυμίζει την αρχή της καριέρας του ράπερ και παραπέμπει σε πολλές αντιπαραθέσεις στις οποίες βρέθηκε να εμπλέκεται ο 41 ετών μουσικός.

Όλα τα άλμπουμ του Κάνιε Γουέστ — εκτός από το πρώτο "The College Dropout" το 2004 –ήταν στην κορυφή των τσαρτς, όπως και το "Watch The Throne" που αποτελεί προϊόν συνεργασίας του με τον Jay-Z το 2011.

Την Παρασκευή στις 8 του μηνός κυκλοφόρησε ένα νέο άλμπουμ του Κάνιε Γουέστ με 7 τραγούδια, που παρουσιάζει αυτή τη φορά μια πιο μελαγχολική εικόνα του καλλιτέχνη, στοιχειωμένου από τις αγωνίες του για τη ζωή με τίτλο "Kids See Ghosts" (Τα παιδιά βλέπουν φαντάσματα). Το άλμπουμ έγινε σε συνεργασία με τον προστατευόμενό του Kid Cudi.