Μπορεί το βιομηχανικό να είναι κομψό; Αυτό βάλθηκαν να αποδείξουν ο Prada και το AMO στο show Άνοιξη-Καλοκαίρι 2019 ανδρικής μόδας του ιταλικού οίκου. Παρουσίασαν κάτι βιομηχανικά κομψό, με μια νότα ψυχεδέλειας.

Το στούντιο ντιζάιν και έρευνας του αρχιτεκτονικού γραφείου OMA αντιμετώπισε τον χώρο του οίκου στη via Fogazzaro στο Μιλάνο ως «αρχιτεκτονικό πεδίο» χωρισμένο σε σειρά τετραγώνων, με γεωγραφικές συντεταγμένες το κάθε ένα οι οποίες ορίζουν το πού κάθονται οι επισκέπτες. Σε κάθε τετράγωνο είναι τοποθετημένα φουσκωτά σκαμπό – μια ειδική επανέκδοση του σχεδίου που εμφάνισε τη δεκαετία του 1960 ο φημισμένος Δανός σχεδιαστής Βέρνερ Πάντον.

Τα σε σχήμα κύβου σκαμπό – από διαφανές πλαστικό – φωτίζονται έμμεσα και άτακτα από σκορπισμένες εδώ κι εκεί πηγές φωτός, οι οποίες μαζί με μια ζώνη ροζ φώτων κατά μήκος της άκρης του χώρου δίνουν μια αίσθηση «ψυχεδέλειας». Τέσσερις διάδρομοι είναι ελεύθεροι για την κίνηση των μοντέλων.

Οι σχεδιαστές του AMO εξήγησαν ότι ο Prada δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες της κολεξιόν εκ των προτέρων, και ότι ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης πασαρέλας ξεκίνησε πριν τον σχεδιασμό της συγκεκριμένης κολεξιόν. «Κατά έναν τρόπο μπορούμε να συλλάβουμε τη σχέση μεταξύ μόδας και χώρου κατά τη διάρκεια του show. Η κολεξιόν μπορεί να είναι συντονισμένη με τον χώρο ή σε αντίθεση με τον χώρο» είπαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο οίκος Prada συνεργάζεται με το αρχιτεκτονικό γραφείο OMA (άρα, και με το στούντιο AMO). Η φιλία της Μιούτσια Πράντα και του Ρεμ Κοολχάας κρατάει πολλά χρόνια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις