Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τη διάρρηξη και την κλοπή στο σπίτι τους στο Κορωπί στις 8 Ιουλίου αποκαλύπτουν ο Σταμάτης Σπανουδάκης και η σύζυγός του μιλώντας στην εφημερίδα Real News. Τόνισαν σε υψηλούς τόνος πως το χρηματικό ποσό που πήραν οι δράστες δεν ήταν 200.000 ευρώ αλλά πολύ μικρότερο.

Το ζεύγος Σπανουδάκη είχε πέσει θύμα διαρρηκτών και πριν μερικά χρόνια. Τότε, δεν βρίσκονταν στο σπίτι τους. Την περασμένη εβδομάδα όμως ήταν εκεί, αλλά ευτυχώς κοιμόντουσαν και δεν κατάλαβαν τίποτα. Πριν από λίγο καιρό μάλιστα, είχαν ληστέψει το διαμέρισμα κάτω από το δικό τους, το οποίο ανήκει σε πολύ γνωστή επιχειρηματία. Οι δράστες, την είχαν χτυπήσει και την είχαν αφήσει αβοήθητη και αιμόφυρτη.

Η κα Σπανουδάκη αποκάλυψε πως οι κλέφτες πέρασαν μια ανάσα από το κρεββάτι της, ενώ εκείνη κοιμόταν. «Πέρασαν σε απόσταση μισού μέτρου από το κρεββάτι μου την ώρα που κοιμόμουν και πήγαν κατευθείαν στα δυο σημεία του σπιτιού που είχαμε τα χρήματα και τα κοσμήματα. Ήξεραν ακριβώς πως έπρεπε να κινηθούν και που ήταν φυλαγμένα» λέει.

Η σύζυγος του Σταμάτη Σπανουδάκη μίλησε και για τη στιγμή της διάρρηξης. «Ο Σταμάτης κοιμόταν σε άλλο δωμάτιο γιατί τον ενοχλούν οι γάτες που έχουμε. Ούτε εγώ ούτε εκείνος καταλάβαμε κάτι. Την ώρα που μπήκαν μέσα, κοιμόμασταν και οι δυο. Ποιος ξέρει τι θα γινόταν αν τους παίρναμε χαμπάρι».

Υποψίες προκαλεί το γεγονός πως σύμφωνα με τον Σταμάτη Σπανουδάκη και τη σύζυγό του, οι δράστες ήξεραν που έπρεπε να ψάξουν και δεν αναστάτωσαν το σπίτι. Έψαξαν μόνο σε δυο συγκεκριμένα σημεία και έφυγαν. Χαρακτηριστικά τα λόγια της Ντόρης Σπανουδάκη: «Ήξεραν τα δυο σημεία που κρατούσαμε λίγα χρήματα και το κοσμήματα. Το ένα σημείο ήταν δίπλα στο κρεββάτι και το άλλο στην ντουλάπα, στην οποία υπάρχει το χρηματοκιβώτιο».

Το ποσό που πήραν οι διαρρήκτες ήταν 14.000 ευρώ και κοσμήματα που αποτελούσαν οικογενειακά κειμήλια και τα είχε η κα Σπανουδάκη από τη μητέρα και την πεθερά της. «Η αξία των κοσμημάτων δεν ξεπερνούσε τις 120.000 ευρώ. Η συναισθηματική τους αξία όμως ήταν ανυπολόγιστη».

Μέσα σ’ όλα αυτά υπάρχει και κάτι που το ζευγάρι βρήκε «αστείο». Οι διαρρήκτες, περιγράφει η Ντόρη Σπανουδάκη, πριν φύγουν άρπαξαν από τον τοίχο του σαλονιού δυο χρυσούς δίσκους του Σταμάτη Σπανουδάκη. Βιάζονταν, λέει γι’ αυτό πήραν μόνο δυο. Φεύγοντας τους έσπασαν και τους πέταξαν στον κήπο. Το αστείο είναι ότι πίστευαν ότι οι δίσκοι ήταν στην πραγματικότητα από χρυσάφι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις