"Δεν υπάρχει σχέδιο όταν υπάρχουν πεύκα", τόνισε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και ερωτηθείς αν σε αυτή την περίπτωση είναι μοιραίο να υπάρξει τέτοια καταστροφή, απάντησε: "Δεν ξέρω αν είναι μοιραίο, αυτό θα το κρίνει η Πυροσβεστική".

Ο ίδιος επισήμανε ότι υπάρχει μεν σχέδιο εκκένωσης, για να τονίσει: "Αλλά δεν προφταίνεις τίποτα με 8 μποφόρ και πεύκα…".

"Σε τέτοιες μεγάλες καταστροφές αναλαμβάνει πλήρως την επιχείρηση η Πυροσβεστική- αν όλοι έλεγαν κάνε αυτό θα είχαμε χειρότερη καταστροφή, πρόσθεσε κληθείς να σχολιάσει καταγγελίες ότι ο ίδιος απουσίαζε.

"Είμαι στο δημαρχείο με τους αντιδημάρχους και τους υπουργούς που έρχονται- όταν δουλεύεις και έχεις τόση καταστροφή να αντιμετωπίσεις, δεν μπορείς να είσαι παντού και να δίνεις συνεντεύξεις, είμαι εδώ και δουλεύω. Έχω να κοιμηθώ από την ώρα που άρχισε η πυρκαγιά".

Ο κ. Ψινάκης υπογράμμισε ότι "πολύς κόσμος βρήκε μαρτυρικό θάνατο πολύς κόσμος, υπάρχουν αγνοούμενοι".

"Το χειρότερο είναι οι αγνοούμενοι, εκτός από τα θύματα", είπε και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν απανθρακωμένα πτώματα που δεν είναι σαφές αν πρόκειται για έναν ή για δύο ανθρώπους…


Κάηκε το σπίτι μου

Ο δήμαρχος Μαραθώνα επιβεβαίωσε ότι ανάμεσα στα σπίτια που κάηκαν στον Νέο Βουτζά βρισκόταν και η πολυτελής κατοικία του που κάηκε ολοσχερώς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σπίτι ήταν μέσα δύο ηλικιωμένες γυναίκες, οι οποίες έπεσαν στην πισίνα για να σωθούν.

"1.900 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στο Μάτι και 1.100 στο Νέο Βουτσά, μεταξύ αυτών και το δικό μου", είπε.


Οι δηλώσεις Ψινάκη στον Alpha το βράδυ της Τρίτης

https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2020/04/pixel1x1.png

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις