Στον ποταμό Λούλε, στη βόρεια Λαπωνία της Σουηδίας, θα ανοίξει το φθινόπωρο ένα καινούργιο κατάλυμα για τους φίλους της περιπέτειας. Ένα «ξενοδοχείο λουτρών» στον Αρκτικό Κύκλο!

Στα παγωμένα νερά του ποταμού, θα επιπλέει το καλοκαίρι. Στην παγωμένη επιφάνειά του, θα ακουμπά το χειμώνα. Στην περίμετρο του στρογγυλού σχήματός του, κορμοί δέντρων τοποθετημένοι χιαστί, ακανόνιστα χιαστί (άλλωστε στα νερά του Λούλε έριχναν οι υλοτόμοι της περιοχής τους κορμούς για να τους ταξιδέψει το ρεύμα πιο κάτω, στα πριονιστήρια).

Στο ξενοδοχείο, οι τολμηροί θα βρουν αίθουσα spa, τέσσερις σάουνες, υπαίθριο κρύο λουτρό, ζεστό λουτρό, εσωτερικά και υπαίθρια ντους, δωμάτια για να αλλάξουν. Επιπλέον, άλλες έξι κατασκευές – και αυτές θα επιπλέουν στα νερά του Λούλε – θα φιλοξενούν τα δωμάτια όπου θα καταλύουν οι επισκέπτες. Οι κατασκευές αυτές έχουν παράθυρα και στην οροφή για να δίνουν τη δυνατότητα απόλαυσης του Βόρειου Σέλας, τις χειμωνιάτικες νύχτες!

Πέραν του εντυπωσιακού σχεδιασμού του, το resort κατασκευάστηκε με τα υψηλότερα δυνατά περιβαλλοντικά πρότυπα, χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά και με ελάχιστο έως και μηδενικό αποτύπωμα στο εκεί φυσικό περιβάλλον.

«Το κυκλικό σχήμα του spa και αρκτικού λουτρού δημιουργεί ένα περιβάλλον προστασίας για τους επισκέπτες και προσφέρει ένα καταφύγιο για να χαλαρώσει κανείς και να ρουφήξει το τοπικό αρκτικό περιβάλλον», τονίζει ο Τζόνι Κούπερ, ιδρυτής του «Off the Map Travel».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις