Οι συγγενείς της Ειρήνης Παππά έκριναν σκόπιμο να παρέμβουν και να δώσουν διευκρινήσεις για την κατάσταση της υγείας, μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την υποτιθέμενη επιδείνωση της κατάστασής της, λόγω της νόσου Αlzheimer από την οποία υποφέρει.

«Είμαστε πολύ λυπημένοι. Από χθες το βράδυ μας παίρνουν τηλέφωνο να μας συλλυπηθούν για έναν άνθρωπο που δεν είναι νεκρός. Παρουσιάζεται μια θλιβερή εικόνα μιας γυναίκας που, σε αντίθεση με αυτό που γράφεται, ζει με αξιοπρέπεια, δύναμη και περιβάλλεται από πολλή αγάπη. Ναι η Ειρήνη έχει Αlzheimer. Η αρρώστια δεν είναι ντροπή και μπορεί να συμβεί αναπάντεχα στον καθένα. Εδω και πέντε χρόνια το έχουμε χειριστεί με ιδιαίτερη προσοχή και πάντοτε διακριτικά. Γιατί να γράφονται τώρα τόσες ανακρίβειες; Χωρίς οι αρθρογράφοι να μπαίνουν καν στον κόπο να επαληθεύσουν τις “πληροφοριες” τους» δήλωσε στην Athens Voice η ανιψιά της Ειρήνης Παππά, Μέλια Τατάκη.

Οι φήμες ξεκίνησαν από μια δημοσίευση της Ντέπυς Γκολεμά, επ' αφορμή των 89ων γενεθλίων της μεγάλης ηθοποιού, σχετικά με την κατάσταση της υγείας της. Στην ανάρτησή της η τηλεκριτικός έκανε λόγο για «τη χειρότερη αρρώστια», τη νόσο Alzheimer's , από την οποία, «γενναία και περήφανη σαν Ελληνίδα», νικήθηκε η Ειρήνη Παππά. Αυτή η λέξη «νικήθηκε» ερμηνεύθηκε αρνητικά από πολλούς χρήστες του διαδικτύου αλλά και προσωπικότητες της σόουμπιζ, όπως ο Ηλίας Ψινάκης που… αποχαιρέτησε την ηθοποιό.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, η Ειρήνη Παππά παραμένει αγέρωχη. σωματικά ακμαία, «ζωντανή καρυάτιδα», πάσχοντας από Altzheimer's τα τελευταία 5 χρόνια.

Στα 89 της χρόνια και με κατάμαυρα μαλλιά (καθώς τα ανίψια της φροντίζουν να την επισκέπτεται συχνά μια κομμώτρια για βαφή) ζει στο σπίτι της στην Πλάκα με τη συνεχή φροντίδα της ανιψιάς της Μέλιας Τατάκη που κατοικεί στο ίδιο κτίριο. «Δεν είναι κατάκοιτη και ασφαλώς καθόλου παραμελημένη. Το αντίθετο. Την φροντίζουν τρεις ακόμη γυναίκες και ένας φυσιοθεραπευτής που την γυμνάζει συστηματικά 5 φορές την εβδομάδα. Ο καθένας γράφει ό,τι θέλει και αυτό μας έχει στεναχωρήσει πολύ Η ίδια κρατούσε πάντοτε την ιδιωτική της ζωή μακριά απο τη δημοσιότητα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς τωρα που νοσεί. Είναι η αδελφή της μητέρας μου. Η αγαπημένη μου θεία. Έχει πάντα την απόλυτη αφοσίωση και την φροντιδα μου και την αγάπη όλων των ανηψιών της. Το οτι είναι ζωντανή και σε ζηλευτή φυσική κατάσταση και ότι καταφέραμε να γιορτάσουμε για 89η φορά τα γενέθλιά της, είναι μόνο από αγάπη» λέει η Μέλια Τατακη που ελπίζει να σταματήσουν, μετά από αυτές τις διευκρινήσεις να την συλλυπούνται για τη ζωντανή Ειρήνη Παππά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις