Μια πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας, που παραλίγο να της στοιχίσει η ζωή, πέρασε η συγγραφέας Κατερίνα Πλουμιδάκη, εξαιτίας μίας φαινομενικά αθώας μαρουλοσαλάτας.

Όπως η ίδια περιέγραψε στην εκπομπή της Ελεωνόρας Μελέτη «Μετά τα μεσάνυκτα» κόντεψε να πεθάνει μετά την κατανάλωση μίας σαλάτας, στα φύλλα της οποίας υπήρχε εχινόκοκκος.

Όλα ξεκίνησαν όταν αισθάνθηκε μία ξαφνική αδιαθεσία όταν ανέβαινε τα σκαλιά του σπιτιού της.

Πήγε, έκανε εξετάσεις και αυτές έδειξαν πως είχε μια κύστη 0,8 εκατοστών στο ήπαρ που δεν ενέπνεε ανησυχία.

Η Πλουμιδάκη αποφάσισε τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση, το 2009, να πάρει και μία δεύτερη γνώμη.

«Οι γιατροί κατάλαβαν αμέσως τι έχω και μου είπαν να κάνω δύο χειρουργεία με διαφορά 17 ημερών το ένα από το άλλο. Μου άνοιξαν τον πνεύμονα και το συκώτι, ενώ μου είχαν πει πως το κομμάτι του συκωτιού που θα κόψουμε δεν ξέρουμε αν είναι αρκετό για να αναπλαστεί».

Ωστόσο η Κατερίνα Πλουμιδάκη ανέφερε πως ήταν τυχερή μέσα στη ατυχία της καθώς και βρήκε το πρόβλημα μόνη της και δεν είχε εχινόκοκκο στον εγκέφαλο όπου εκεί δεν εγχειρίζεται οπότε «ζεις ώσπου να σκάσει».

«Όταν ξύπνησα από το 5ωρο χειρουργείο έκλαιγα με λυγμούς. Δεν ήξερα από ποια μεριά θα βρεθώ» δήλωσε η συγγραφέας, η οποία τόνισε πως «δε φοβόμουν τον θάνατο, μέσα μου είχα συμβιβαστεί με την ιδέα ότι μπορεί να φύγω. Απλά έκλαιγα για τη ζωή που δεν θα ζήσω. Έλεγα ότι είναι τόσα πολλά ακόμα αυτά που θέλω να κάνω».

Πάντως η συγγραφέας, παρά την περιπέτειά της, δεν σταμάτησε να τρώει σαλάτες, μέχρι και σήμερα.

«Τρώω σαλάτα, αλλά την βλέπω σαν τον Χάρο», είπε με χιούμορ, ενώ ανέφερε πως την περιπέτειά της την έκανε βιβλίο με τίτλο «Δανεικός Χρόνος».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις