Στο κυνήγι της τηλεθεάσης τα τηλεοπτικά κανάλια ανά τον κόσμο, προβάλλουν όλο και πιο «προχωρημένα» concept ριάλιτι, στοχεύοντας στα βασικά ένστικτα των τηλεθεατών.

Μια τέτοια παραγωγή είναι και το άκρως τολμηρό «Adam sucht Eva» (ο Αδάμ αναζητά την Εύα) του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού RTL II του οποίου τα γυρίσματα ολοκληρώνονται στην Ρόδο.

Διασημότητες και περσόνες από τη Γερμανία (άνδρες και γυναίκες), την Αυστρία και την Ελβετία, υποτίθεται ότι ναυαγούν σε ένα υποτίθεται ερημικό νησί μαζί με κοινούς θνητούς και όλοι μαζί αναζητούν τον απόλυτο έρωτα με αδαμιαία περιβολή.

Νικητές είναι όσοι βρουν το ταίρι τους και παραμείνουν ζευγάρι μέχρι το τέλος του παιχνιδιού όπου θα υποστούν συγκεκριμένες δοκιμασίες προκειμένου να κερδίσουν το έπαθλο.

Για αυτή την σεζόν οι παραγωγοί του σόου το οποίο θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τις 3 Νοεμβρίου επέλεξαν όλη η πλοκή να διαδραματίζεται σε ένα πολυτελές ιστιοφόρο, μια λύση που είναι σίγουρα οικονομικότερη, από εκείνη του εξωτικού νησιού.

Το ιστιοφόρο ρίχνει άγκυρα στη Ρόδο, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ζευγάρι που θα φθάσει στον μεγάλο τελικό θα κληθεί να επιβιώσει σε «κατασκήνωση» και να φέρει σε πέρας κάποιες αποστολές.

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, το σόου θα ξεκινήσει από παραλία της Ρόδου, όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν για πρώτη φορά γυμνοί. Στη συνέχεια, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν σε κάποιο ξενοδοχείο και να γνωριστούν καλύτερα πριν ξεκινήσει το θαλάσσιο ταξίδι τους.

Το αμφιλεγόμενο ριάλιτι έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στη Γερμανία, όπου ξεκίνησε να προβάλλεται το 2014 και σημειώνει πολύ υψηλές τηλεθεάσεις.

Η σειρά ολοκληρώνεται σε πέντε επεισόδια στις αρχές Δεκεμβρίου και όποιος ενδιαφέρεται θα μπορεί να την παρακολουθήσει και μέσω web tv (https://www.tvnow.de).