Το θεατρικό έργο «Ζητείται Ψεύτης» του Δημήτρη Ψαθά με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Σεφερλή δεν θα ανέβει ποτέ. Η είδηση – βόμβα έσκασε χθες και γνωρίζαμε ότι αιτία ήταν η διαφωνία κάποιων ηθοποιών με την παραγωγή.

Σήμερα, η εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου» είχε εκτενές ρεπορτάζ για το παρασκήνιο της ματαίωσης. Στην εκπομπή διευκρίνισαν πως η επιστολή των Θεατρικών Σκηνών απευθυνόταν στο Μάρκο Σεφερλή, παρότι στην επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει πουθενά το όνομα του.

Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στην συμφωνία η οποία συζητιέται από τον περσινό Φεβρουάριο. «Ο Μάρκος Σεφερλής συμφωνεί για πρώτη φορά στην καριέρα του, να αφήσει τα θέατρά του και να δουλέψει στο Παλλάς… Το Φεβρουάριο αποφασίζουν να συμφωνήσουν για την επόμενη χρονιά», ανέφερε αρχικά.

Στην συνέχεια διασαφηνίζει: «1η Αυγούστου έγινε το σημαντικό ραντεβού που συμφώνησαν πολλά πράγματα. Δεν υπογράφουν συμβόλαιο και κάνουν προσύμφωνο. Πριν μία εβδομάδα έρχεται στις Θεατρικές Σκηνές επίσημο έγγραφο από το δικηγόρο του Μάρκου Σεφερλή έγγραφο, που ζητά:

1) Να έχει στη μαρκίζα άποψη για το εικαστικό, αλλά και δική του αφίσα μόνο με τον ίδιο.

2) Η οικονομική πρόταση που είχε ήταν μισθός συν ποσοστά. Τον Αύγουστο ζήτησε προφορικά 50.000 ευρώ ως εγγύηση. Το ίδιο ζήτησε και γραπτώς, αλλά και κάτι παραπάνω.

3) Ζητά να πρωταγωνιστήσει ο ίδιος Δεκέμβρη-Γενάρη στο Θέατρο Περοκέ σε παιδική παράσταση. Πρόκειται για δύο εβδομάδες πριν το «Ζητείται ψεύτης» στο Παλλάς.

4) Αφού το βράδυ θα ήταν στο Περοκέ, ζήτησε οι πρόβες να γίνονται πρωί».

Στη συνέχεια προβλήθηκε στην εκπομπή συνέντευξη του Αργύρη Αγγέλου, που στοχοποίησε άμεσα τον ηθοποιό. «Δεν μου αρέσει να ακούω ότι οι ηθοποιοί ζήτησαν και απαίτησαν. Μη λένε γενικά οι ηθοποιοί… Δεν είναι μία δουλειά που στήθηκε ούτε πάνω σε εμένα, ούτε πάνω στην κ. Δραγούμη, ούτε στους άλλους ηθοποιούς. Είναι μία δουλειά που στήθηκε πάνω στον κ. Σεφερλή. Καταλαβαίνω ότι πρόκειται για τον κ. Σεφερλή», είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος ο Γιάννης Πουλόπουλος μετέφερε την άποψη της πλευράς Σεφερλή: «Οι πληροφορίες λένε ξεκάθαρα ότι δεν υπογράφηκε συμβόλαιο με ξεκάθαρους όρους από καμία πλευρά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για αθέτηση συμφωνίας ή όρων, από τη στιγμή που πραγματική συμφωνία δεν υπήρξε. Σε ότι αφορά αυτά που ακούστηκαν για την αφίσα και τη μαρκίζα, οι Αθηναϊκές Σκηνές στο διαφημιστικό υλικό που έχουν δημοσιεύσει, έχουν μόνο το όνομα του Μάρκου Σεφερλή και του σκηνοθέτη. Μάλιστα η διαφήμιση αυτή υπήρχε και το καλοκαίρι στο Δελφινάριο, το οποίο επισκέφθηκαν και υπεύθυνοι της εταιρείας παραγωγής.

Σε ότι αφορά τον Μάρκο Σεφερλή ως επιχειρηματία, είναι από τους ελάχιστους παραγωγούς που πληρώνει τον κόσμο –μην πω και προκαταβολικά- και ακόμη και φορές που δεν έχει πληρωθεί ο ίδιος, έχει φροντίσει να εξοφλεί τους συνεργάτες του».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις