Την τελευταία συνέντευξη της Μαριάννας Τόλη, η οποία έφυγε από την ζωή το Σάββατο, νικημένη από την επάρατη νόσο, θυμήθηκε ο Βασίλης Μπουζιώτης, σε ένα αποχαιρετιστήριο κείμενό του στο enikos.gr.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Σημασία έχει ότι η Μαριάννα Τόλη δεν είναι πια μαζί μας. Πως ενώ πάλεψε με νύχια και με δόντια για να νικήσει την αρρώστια της, δεν τα κατάφερε. Θυμάμαι πόσο πολύ είχε ταλαιπωρηθεί. Αλλά δεν το έβαζε κάτω. Έφτιαχνε παραστάσεις, θέατρα, έκανε όνειρα. Κανονίζαμε θυμάμαι να τα πούμε στο ραδιόφωνο.

Αρχικά είχα μιλήσει με την Όλγα Παυλάτου, μετά με την Σεμίνα Διγενή. "Μην ρωτήσεις τίποτα για την ασθένειά της" μου τόνιζαν και οι δύο. Αν και δεν χρειαζόταν να μου το πουν. Ήταν κοινό μυστικό όλων πως η Μαριάννα έδινε μια σκληρή μάχη εδώ και χρόνια-κανείς όμως δεν το έγραφε. Κάποια στιγμή άρχισε να κυκλοφορεί έντονα η φήμη πως δεν είναι καλά και πως θα βγει δημοσίευμα αναλυτικό για την κατάστασή της. Της το είχα πει. "Εγώ δεν θα αναφερθώ στον αγώνα που δίνω-εκείνοι ας κάνουν ό, τι θέλουν. Θέλω να παλεύω χωρίς να το ξέρουν. Να μην με λυπούνται".

Καιρό μετά τα είπαμε στο ραδιόφωνο. Οκτώβριος ήταν και μου άνοιξε την καρδιά της για όλα, με χαμηλή φωνή-σχεδόν ψιθυριστή στο Αυλαία και Πάμε. Έβαλα να την ακούσω ξανά. Μισή ώρα εξομολόγηση-ψυχής. Τι κρίμα που έχασε τη μάχη μετά από τόσο αγώνα που έδωσε. Καλοτάξιδη να είναι…».

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις