Ρετρο-φουτουρισμό φέρνει στις θάλασσες ο Βρετανός σχεδιαστής Τομ Ντίξον (Tom Dixon) με τις εμπνεόμενες από το ροκ εντ ρολ σουίτες που σχεδίασε για το «The Scarlet Lady», το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της Virgin Voyages, που θα αποπλεύσει το 2020.

Ο Ντίξον και το στούντιό του, το Design Research, σχεδίασαν 78 σουίτες RockStar, σε οκτώ τύπους: Massive, Fab, Posh, Gorgeous, Brilliant, Cheeky Corner, Sweet Aft και Seriously.

Στόχος της σχεδιαστικής «γλώσσας» του Ντίξον είναι «να πετάξουμε μακριά τα παραδοσιακά κλισέ της πνιγηρής πολυτέλειας και τις τυπικότητες» και να φέρουμε στη θέση τους «ένα επαναστατικό λούσο στη ζωή στη θάλασσα». Γι' αυτόν τον λόγο, κάθε σουίτα υπερηφανεύεται ότι έχει ένα ρετρο-φουτουριστικό θέμα, με την σε βαθύ μπλε παλέτα και τις ιριδίζουσες πινελιές – τόσο χαρακτηριστικά του ύφους του Τομ Ντίξον και τα δύο! – καθώς και με τα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας.

Πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές ήταν και η ροκ κουλτούρα και οι εμβληματικές φιγούρες της, όπως οι (-) Pistols και η Grace Jones. Μπορεί κανείς να το δει στη σουίτα τύπου Massive, γεμάτη με ηλεκτρικές κιθάρες και με έναν ενισχυτή. Επιπλέον, σε κάθε σουίτα υπάρχει ένα επίχρυσο πικ-απ και μία συλλογή κλασικών βινιλίων.

Η Virgin καυχάται επίσης ότι η σουίτα της τύπου Sweet Aft έχει την «πιο κατάλληλη για ανάρτηση στο Instagram θέα όταν ξυπνάμε», θέα απευθείας από το κρεβάτι είτε ακόμη και από το ντους!

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις