Η πρωταγωνίστρια του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί επισκέφθηκε τον μεγαλύτερο στον κόσμο καταυλισμό προσφύγων, που φιλοξενεί σχεδόν 1 εκατομμύριο μουσουλμάνους Ροχίνγκια, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει στην επικαιρότητα τα δεινά που βιώνουν, ενόψει της έκκλησης για χρηματοδότηση που θα απευθύνουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου της Ύπατης Αρμοστείας των ΗΕ για τους Πρόσφυγες, η διάσημη ηθοποιός, που είναι ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ, θα περάσει τρεις ημέρες στην περιοχή, όπου θα επισκεφθεί τους καταυλισμούς προκειμένου να «αξιολογήσει» τις ανάγκες των Ροχίνγκια και τις προκλήσεις που το Μπανγκλαντές αντιμετωπίζει ως χώρα υποδοχής.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Η 43χρονη Τζολί θα συναντηθεί, επίσης, με την πρωθυπουργό Σεΐχ Χασίνα, που κέρδισε τους επαίνους της διεθνούς κοινότητας καθώς δεν προχώρησε σε αναγκαστικούς επαναπατρισμούς των προσφύγων, και με τον υπουργό Εξωτερικών Ακ Άμπντουλ Μόμεν.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ύπατης Αρμοστείας των ΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέφερε ότι οι συνομιλίες που θα έχει η λαμπερή πρωταγωνίστρια θα επικεντρωθούν «στην ανάγκη για ασφάλεια και βιώσιμες λύσεις για τον Γολγοθά που βιώνει μία από τις πλέον διωκόμενες μειονότητες, οι Ροχίνγκια».

Ο εκπρόσωπος τύπου επισήμανε, επίσης, ότι η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται ενόψει της νέας έκκλησης, που θα απευθύνει ο ΟΗΕ, για τη συγκέντρωση του ποσού των 920 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των Ροχίνγκια.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της Αντζελίνα Τζολί στο Μπανγκλαντές. Το 2015 είχε συναντηθεί με πρόσφυγες Ροχίνγκια στη Μιανμάρ και στην Ινδία το 2006.

«Η Τζολί θα μεταφέρει οπωσδήποτε ένα μήνυμα φεύγοντας από εδώ. Ελπίζουμε ότι η ανθρωπιστική κοινότητα θα κατανοήσει το είδος της κρίσης που βιώνουν οι Ροχίνγκια μέσω εκείνης» επισήμανε ο Άμπου Κάλαμ, αξιωματούχος της Επιτροπής Αρωγής και Επαναπατρισμού των Προσφύγων του Μπανγκλαντές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις