Ο Βρετανός ηθοποιός Λίαμ Νίσον προκάλεσε σοκ, αφού εκμυστηρεύτηκε στην εφημερίδα The Independent τη στιγμή που τον κυρίευσε η επιθυμία να «σκοτώσει» έναν μαύρο για να εκδικηθεί για τον βιασμό που υπέστη ένα πρόσωπο του περιβάλλοντός του, μια σκέψη την οποία, όπως διαβεβαιώνει, μετάνιωσε.

Ο 66χρονος ηθοποιός προέβη στις αποκαλύψεις αυτές κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε, ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για την προώθηση της ταινίας Cold Pursuit, όπου ενσαρκώνει έναν πατέρα, ο οποίος αποφάσισε να εκδικηθεί για τον θάνατο του γιου του από ένα καρτέλ ναρκωτικών.

Ενώ ο Λίαμ Νίσον περιέγραφε τα συναισθήματα που του προκάλεσε η ταινία, σε σχέση με την οδύνη που προκαλεί η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, ξαφνικά αλλάζει τόνο για να μιλήσει για το δικό του βίωμα, σύμφωνα με την περίληψη της συνέντευξης που δημοσίευσε ο Independent.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


«Θα σας αφηγηθώ μια πραγματική ιστορία» λέει. Επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στο εξωτερικό, ο Λίαμ Νίσον ανακαλύπτει ότι ένα οικείο του πρόσωπο, την οποία δεν κατονόμασε, έπεσε θύμα βιασμού.

«Τη ρώτησα εάν γνώριζε ποιος της το έκανε αυτό. Όχι. Τι χρώμα είχε το δέρμα του; Εκείνη απάντησε ότι ήταν ένας μαύρος».

Τότε «και ντρέπομαι που το λέω, βγήκα στους δρόμους με ένα ρόπαλο, ελπίζοντας ότι κάποιος θα με προσεγγίσει. Το έκανα αυτό, μπορεί και για μία εβδομάδα, ελπίζοντας ότι ένας "μαύρος μπάσταρδος" θα έβγαινε από μία παμπ αναζητώντας κάποιον για να καυγαδίσει. Έτσι, θα μπορούσα…» συνεχίζει, κι αφού διακόπτει για μία στιγμή τον λόγο του, προσθέτει: «Να τον σκοτώσω».

«Θα ήταν φρικτό, φρικτό, όταν το ξανασκέφτομαι, να το είχα κάνει αυτό» υπογραμμίσει ο διάσημος πρωταγωνιστής.

Η εκδίκηση «οδηγεί σε περισσότερη εκδίκηση, σε περισσότερους φόνους».

«Μου πήρε μία με μιάμιση εβδομάδα για να το ξεπεράσω. Μου έλεγαν "πού πηγαίνεις;" και τους έλεγα "πάω μια βόλτα"», είπε ο Νίσον, ο οποίος πρόσθεσε ότι ήταν ένα τρομακτικό χρονικό διάστημα, αλλά και ότι πήρε ένα χρήσιμο μάθημα από΄αυτήν την απαίσια αντίδρασή του. Ανέφερε ότι έχοντας μεγαλώσει στη Βόρεια Ιρλανδία κατά τη διάρκεια των Ταραχών του έδωσε μία ιδέα του αισθήματος της ανάγκης για εκδίκηση, αλλά και του πόσο καταστροφικό θα μπορούσε να αποβεί.

O Νίσον δέχθηκε οξεία κριτική στα social media για τη συνέντευξη.

«Ο Λίαμ Νίσον 1) είπε ότι ήθελε να σκοτώσει έναν μαύρο για ένα άσχετο έγκλημα 2) νόμιζε ότι αυτό το ανέκδοτο θα μπορούσε να το μοιραστεί για να προωθήσει την ταινία του», έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος ανέφερε: «Ρατσιστής ο Λίαμ Νίσον; Έλα τώρα. Άλλος ένας από τους θρύλους μου που πρέπει να φύγει».

«Απογοητευμένη αλλά όχι ακριβώς έκπληκτη που ο Λίαμ Νίσον προσπαθεί να δικαιολογήσει τον καταφανή ρατσισμό του ρίχνοντας ευθύνη σε μία τραυματική εμπειρία κάποιου άλλου και όχι του ίδιο», σχολίασε μία άλλη χρήστης.

«Δεν έχει ιδέα για την εποχή στην οποία βρίσκεται εφόσον αποφάσισε να μοιραστεί τώρα αυτήν την ιστορία», σημείωσε άλλος χρήστης.

Φωτογραφία από: USA Today