Ο σταρ της R&B R. Kelly (Ρόμπερτ Κέλι) αφέθηκε ελεύθερος τη Δευτέρα αφού τελικά κατέβαλε εγγύηση και δήλωσε αθώος στις κατηγορίες ότι κακοποίησε ερωτικά τέσσερα θύματα, μεταξύ των οποίων τρεις ανήλικες γυναίκες.

Ο τραγουδιστής, ο οποίος οδηγήθηκε στο δικαστήριο του Σικάγο ντυμένος με την πορτοκαλί φόρμα των κρατούμενων κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης προφυλάκισής του μέσω του συνηγόρου του Στιβ Γκρίνμπεργκ.

Λίγες ώρες αργότερα, ο R. Kelly κατέβαλε τελικά το απαιτούμενο ποσό των 100.000 δολαρίων για την αποφυλάκισή του.

Στις 5:30 μ.μ. τοπική ώρα εμφανίστηκε να αποχωρεί από τη φυλακή της κομητείας Κουκ, ενώ πλήθος δημοσιογράφων περίμενε έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο τραγουδιστής πέρασε το Σαββατοκύριακο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, αφού απαγγέλθηκαν 10 κατηγορίες εναντίον του.

Ο 52χρονος σταρ, ντυμένος με την πορτοκαλί φόρμα των κρατουμένων, συνοδευόταν από τον συνήγορό του. Ο Ρόμπερτ Σιλβέρστερ Κέλι, όπως είναι το πραγματικό όνομά του, τέθηκε υπό κράτηση την Παρασκευή, αφού παραδόθηκε μόνος του στην αστυνομία.

Το Σάββατο, ένα δικαστήριο όρισε εγγύηση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος. Με βάση το αμερικανικό σύστημα, ο κατηγορούμενος πρέπει να καταθέσει το 10% αυτού του ποσού –δηλαδή 100.000 δολάρια– για να αποφυλακιστεί, όμως ο Ρ.Κέλι υποστηρίζει ότι δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα.

Ο δικηγόρος του, Στιβ Γκρίνμπεργκ, δήλωσε ότι ο καλλιτέχνης δεν είναι τόσο πλούσιος όσο θα φανταζόταν κανείς λόγω της φήμης και της διασημότητάς του.

Ο Γκρίνμπεργκ είπε επίσης ότι ο Ρ.Κέλι αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι είχε συναινετικές σχέσεις με τις τρεις έφηβες και την ενήλικη γυναίκα. "Δεν ανάγκασε καμία να έχει επαφή. Πρόκειται για έναν ροκ σταρ. Δεν έχει ανάγκη να καταφύγει σε μη συναινετικές σχέσεις", ισχυρίστηκε.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, τα θύματα του Κέλι είναι μια έφηβη την οποία γνώρισε όταν εκείνη του ζήτησε αυτόγραφο κατά τη διάρκεια μιας παλαιότερης δίκης του με την κατηγορία της παιδικής (-)γραφίας, μια άλλη την οποία γνώρισε στο πάρτι για τα 16α γενέθλιά της και η κομμώτριά του, ηλικίας 24 ετών εκείνη την εποχή. Η τέταρτη κατηγορία βασίζεται σε ένα βίντεο που υποτίθεται ότι τον δείχνει σε ερωτικές περιπτύξεις με μια 14χρονη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις