Τιμώντας, κατά κάποιο τρόπο, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Marvel παρουσιάζει την πρώτη της ταινία με σούπερ ήρωα… γένους θηλυκού!

Ως τώρα, η Marvel έχει γυρίσει 20 ταινίες με σούπερ ήρωες αλλά η «Captain Marvel» είναι η πρώτη που τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει μια γυναίκα.

Την Κάρολ Ντάνβερς ενσαρκώνει η Μπρι Λάρσον, μία ηρωίδα που τα βάζει με τους κακούς και θριαμβεύει!

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που μπορούμε να πούμε την ιστορία κάποιου ο οποίος δεν είναι μόνο δυνατός, αλλά και ένας περίπλοκος, ενδιαφέρον… άνθρωπος. Ένα από τα πράγματα που μας “τράβηξε” ήταν σίγουρα το γεγονός πως πρόκειται για έναν ρόλο μίας δυναμικής, ενδιαφέρουσας, μοναδικής και ανεξάρτητης γυναίκας» αναφέρει σύμφωνα με τη Vogue.in, η Anna Boden, μία από τους σκηνοθέτες.

Μάλιστα, η ταινία είναι η πρώτη της Marvel που έχει γυναίκα ανάμεσα στους σκηνοθέτες και μόλις η δεύτερη -μετά το «Guardians of the Galaxy» που στους σεναριογράφους της έχει προσλάβει και γυναίκες.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Χορταστική ταινία επιστημονικής φαντασίας, με τη Marvel να αποκαλύπτει την πρώτη της υπερηρωίδα, στο πρόσωπο της Καλιφορνέζας Μπρι Λάρσον, προσπαθώντας να ανανεώσει το κάδρο με τους υπερήρωές της. Ένα ακόμη κόμικς στη μεγάλη οθόνη, όπου κυριαρχούν οι χάρτινοι ήρωες, οι εντυπωσιακές μάχες, η τεχνολογία, τα μηνύματα για τον ηρωισμό των Αμερικανών και άλλα σχετικά, που καλό είναι να μπουν στον κόφτη του μυαλού, γιατί αν αρχίσεις να τα παίρνεις στα σοβαρά μπορεί και να σου βγουν από τη μύτη τα ποπ-κορν και το απαραίτητο αναψυκτικό.

Όπως σχεδόν όλα τα φιλμ αυτού του είδους, η ταινία απευθύνεται στο πολυάριθμο νεανικό, εφηβικό κοινό, το οποίο σε μεγάλο βαθμό μπορεί να θέλει να διασκεδάσει κάνοντας πλάκα με το «Captain Marvel», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και δεν θα το αποβάλει μαζί με το φούσκωμα των αλμυρών και με τη βοήθεια του ανθρακούχου αναψυκτικού..

Η Κάρολ Ντάνβερς μεταμορφώνεται σε μία από τις πιο ισχυρές ηρωίδες του κόσμου. Όταν ένας μαινόμενος διαγαλαξιακός πόλεμος ανάμεσα σε δύο εξωγήινες φυλές καταλήγει στη Γη, η Ντάνβερς και οι σύμμαχοι της βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Λίγα λόγια για τον χαρακτήρα της Κάρολ Ντάνβερς

Η Κάρολ Ντάνβερς έκανε το ντεμπούτο της τον Μάρτιο του 1968, ως αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών και συνάδελφος του Captain Mar-Vell.

Η Ντάνβερς ενσάρκωσε για πρώτη φορά την κυρία Marvel το 1977, όταν το DNA της «έγινε ένα» με αυτό του Mar-Vell σε μία έκρηξη, πράγμα που της χάρισε και τις σούπερ δυνάμεις της!

Ο χαρακτήρας της Captain Marvel, μία δημιουργία του Roy Thomas και του Gene Colan, συμμετείχε και την «Ασημένια εποχή» των κόμιξ, με την εμφάνισή της σε ομότιτλη σειρά στα τέλη του ’70, λίγο πριν συσχετιστεί με τους Avenger και τους X-men.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις