Η κυβέρνηση του Ντουμπάι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διαψεύδει ότι ο τραγουδιστής R. Kelly επρόκειτο να δώσει πέντε συναυλίες στη χώρα.

Όπως αρχικά είχε υπονοηθεί τα έσοδα από τις συναυλίες θα βοηθούσαν στην κάλυψη των αυξανόμενων νομικών δαπανών για την υπεράσπισή του τραγουδιστή, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών, καθώς και για τα έξοδα της διατροφής για το παιδί του.

Σε αίτημα που υποβλήθηκε στο δικαστήριο της κομητείας Κουκ του Ιλινόις αναφέρεται λεπτομερώς πως ο R. Kelly αγωνίζεται να βρει δουλειά στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς οι εμφανίσεις του ακυρώνονται και έχασε τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα από πλατφόρμες streaming που έχουν αποσύρει τη μουσική του. Οι πέντε συναυλίες στο Ντουμπάι, σύμφωνα με το αίτημα, ήταν προγραμματισμένες πριν από τη σύλληψή του.

Την περασμένη Παρασκευή ο τραγουδιστής της R&B εμφανίστηκε στο δικαστήριο και ο συνήγορός του ζήτησε άδεια για να δώσει συναυλίες εκτός ΗΠΑ.

«Πριν από τη σύλληψή του (τον Φεβρουάριο), ο R. Kelly είχε υπογράψει συμβόλαιο για τρεις έως πέντε συναυλίες στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον Απρίλιο του 2019» αναφέρεται στο αίτημα του τραγουδιστή προς το δικαστήριο.

Ο δικαστής όρισε την επόμενη ακρόαση για τις 7 Μαΐου.

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι αντέκρουσε τους ισχυρισμούς, δηλώνοντας: «Οι αρχές του Ντουμπάι δεν έχουν λάβει καμία αίτηση για μουσική παράσταση από τον τραγουδιστή R. Kelly ούτε υπάρχουν χώροι που έχουν κλειστεί για συναυλίες».

Προσθέτει επίσης ότι ο καλλιτέχνης «δεν έχει προσκληθεί από τη βασιλική οικογένεια του Ντουμπάι για εμφάνιση».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις