Τυχερός και ευγνώμων προς την πρώην σύζυγό του Μακένζι Μπέζος, θα πρέπει να αισθάνεται ο Τζεφ Μπέζος αν αναλογιστεί κανείς ότι όχι μόνο δεν τον «έγδυσε» στη μοιρασιά της περιουσίας τους, αλλά συμβιβάστηκε με πολύ λιγότερα για να έρθει το συναινετικό διαζύγιο. Κι όλα αυτά παρότι ο επί 26 χρόνια σύζυγός της διατηρούσε παράνομο δεσμό με την εκρηκτική Λόρεν Σάντσεζ.

Όπως λοιπόν προβλέπεται από τη συμφωνία του ζευγαριού, ο Μπέζος διατηρεί το 75% των κοινών μετοχών του ζευγαριού στην Amazon, συνολικής αξίας 144 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παραχωρώντας στην Μακένζι το υπόλοιπο 25%, η αξία του οποίου εκτιμάται σε 35,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπό αυτούς τους όρους, ο Μπέζος εξακολουθεί να παραμένει πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφού η περιουσία του είναι πάνω από αυτή του Μπιλ Γκέιτς.

Επιπλέον, βάσει της συμφωνίας, ο Μπέζος διατηρεί δικαίωμα ψήφου για το ποσοστό των μετοχών της Amazon που διατηρεί η Μακένζι, η οποία δέχτηκε να του παραχωρήσει τις μετοχές της στην εφημερίδα Washington Post και στην Blue Origin.

Λεπτομέρειες για άλλα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού όπως τα δεκάδες ακίνητα στις ΗΠΑ δεν έγιναν γνωστές, εντούτοις ακόμα και όλα να τα δώσει ο Μπέζος, μάλλον δεν θα έχει πρόβλημα καθώς η συμφωνία του με τη Μακένζι είναι ιδιαίτερα επωφελής για τον ίδιο.

«Είμαι ευγνώμων για την στήριξη και την καλοσύνη της και ανυπομονώ να χτίσουμε τη νέα μας σχέση ως φίλοι και συνεργάτες. Στη μέχρι τώρα συνεργασία μας, η Μακένζι επιδείκνυει κάθε φορά τις πλούσιες ικανότητές της. Υπήρξε μια εκπληκτική συνεργάτιδα, σύμμαχος και μητέρα. Είναι επινοητική, πανέξυπνη και τρυφερή και στο μέλλον είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσω να μαθαίνω από εκείνη», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο ιδρυτής της Amazon την ίδια ώρα που η Μακένζι εξέφραζε την ανυπομονησία της για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις