Ο Τζόνι Ντεπ έχει κάνει μήνυση κατά της τέως συζύγου του Άμπερ Χερντ για δυσφήμιση και ζητάει 50 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, ισχυριζόμενος ότι εκείνη τον κακοποιούσε σωματικά, καθώς επίσης και ότι προσπάθησε να παραπλανήσει το δικαστήριο με ψεύτικους μώλωπες, που είχε ζωγραφίσει η ίδια στο σώμα της.

Το People δημοσίευσε το δικαστικό έγγραφο με τους ισχυρισμούς του 55χρονου ηθοποιού: «Έχω αμφισβητήσει έντονα τους ισχυρισμούς της κυρίας Χερντ από τότε που τους διατύπωσε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2016, όταν μπήκε στο δικαστήριο για να ζητήσει προσωρινά περιοριστικά μέτρα με ζωγραφισμένους μώλωπες, τους οποίους δεν είχε καμία μέρα της προηγούμενης εβδομάδας, όπως αποδεικνύεται από καταθέσεις μαρτύρων και από το υλικό καμερών ασφαλείας. Θα συνεχίσω να τους αρνούμαι για το υπόλοιπο της ζωής μου».

«Ποτέ δεν κακοποίησα την κυρία Χερντ ή οποιαδήποτε άλλη γυναίκα», συμπληρώνει ο Τζόνι Ντεπ, υποστηρίζοντας ότι είχε πέσει επανειλημμένα θύμα ξυλοδαρμού και βίαιων ξεσπασμάτων της πρώην του. «Εκείνη ήταν ο δράστης και εγώ το θύμα. Έχοντας καταναλώσει ταυτόχρονα αμφεταμίνες και άλλα μη συνταγογραφημενα φάρμακα με αλκοόλ, η κυρία Χέρντ διέπραξε αμέτρητες πράξεις ενδοοικογενειακής βίας εις βάρος μου, συχνά παρουσία τρίτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα μου προκάλεσε σοβαρή σωματική βλάβη».

Στη δήλωσή του, ο Ντεπ ισχυρίζεται ότι η Χερντ, «τον χτυπούσε, τον γρονθοκοπούσε και τον κλωτσούσε». «Επίσης, συνήθιζε πολύ συχνά να πετά αντικείμενα στο σώμα και στο κεφάλι μου, συμπεριλαμβανομένων βαριών μπουκαλιών, αναψυκτικών, κεριών, τηλεκοντρόλ και δοχείων αραιωτικού μπογιάς, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μου». Σε ένα περιστατικό που περιγράφει, ο Ντεπ ισχυρίζεται ότι είχε ζητήσει από τη Χερντ να υπογράψει ένα μεταγαμιαίο συμβόλαιο, λίγο μετά από τον γάμο τους το 2015.

«Την έπιασε αμόκ και άρχισε να μου πετάει μπουκάλια. Το πρώτο μπουκάλι πέρασε ξυστά ​​από το κεφάλι μου, όμως μετά μου πέταξε μια μεγάλη γυάλινη φιάλη με βότκα». Σύμφωνα πάντα με τον ηθοποιό, το μπουκάλι χτύπησε τον πάγκο όπου ακουμπούσε το χέρι του, με αποτέλεσμα το δάχτυλό του να σπάσει και να κοπεί η άκρη του. «Χρειάστηκε να κάνω 3 χειρουργικές επεμβάσεις για το δάχτυλό μου και κόλλησα τρεις φορές MRSA (ένα είδος ανθεκτικού σταφυλοκόκκου). Φοβήθηκα ότι θα έχανα το δάχτυλό μου, το χέρι μου και τη ζωή μου», αναφέρει ο ηθοποιός.

Όπως αναφέρει επίσης ο Ντεπ, το 2016 ζήτησε διαζύγιο από το Χερντ μετά από ένα περιστατικό κατά το οποίο βρήκε περιττώματα στο κρεβάτι του. «Αφού έφυγα από το ρετιρέ διαμέρισμα όπου μέναμε μαζί στις 21 Απριλίου 2016, το επόμενο πρωινό η κυρία Χερντ ή κάποιος από τους φίλους της αφόδευσε στο κρεβάτι μου. Ήταν ένα είδος αρρωστημένης φάρσας πριν φύγει για το Coachella», εξηγεί ο ηθοποιός. Αργότερα, συνεχίζει, η Χερντ παραδέχτηκε στον διαχειριστή της περιουσίας τους ότι τα περιττώματα ήταν απλά «ένα άκακο αστείο».

Η απάντηση του δικηγόρου της Χερντ

Ο δικηγόρος της Χερντ, Έρικ Τζορτζ, απέρριψε τους ισχυρισμούς εναντίον της ηθοποιού, αναφέροντας τα εξής στο People: «Τα αποδεικτικά στοιχεία στην περίπτωση αυτή είναι ξεκάθαρα: ο Τζόνι Ντεπ είχε χτυπήσει επανειλημμένα την Άμπερ Χερντ. Οι ολοένα και πιο απελπισμένες προσπάθειες του κ. Ντεπ και των συμβούλων του να αναζωογονήσουν την καριέρα του εκκινώντας αβάσιμες νομικές διαδικασίες εναντίον πολλών προσώπων που στάθηκαν στο πλευρό του – των πρώην δικηγόρων του, των πρώην μάνατζέρ του και της πρώην συζύγου του, δεν ξεγελούν κανέναν».