Με μεγάλο ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της πρώτης ανεξάρτητης εμφιάλωσης του Greek Whisky Association, σε δύο παράλληλες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το Greek Whisky Association

To Greek Whisky Association, είναι ένας σύλλογος που αποσκοπεί στο να ενώσει όλους τους φίλους του ουίσκι στη χώρα, μέσα από ομιλίες, ταξίδια, παρουσιάσεις και πάσης φύσεως δράσεις που αφορούν στην εξερεύνηση του αποστάγματος. Τα μέλη του συλλόγου γνωρίζουν και αγαπούν το whisky, και για τον λόγο αυτό αισθάνονται ιδιαίτερη υπερηφάνεια για την πρώτη ελληνική ανεξάρτητη εμφιάλωσή single cask whisky.

Το αποστακτήριο Arran

Το Arran είναι το νοτιότερο νησί της Σκωτίας και βρίσκεται βαθιά στον κόλπο του Clyde. Η ιστορία του ουίσκι στο Arran είναι πολύ παλιά, αλλά τα τελευταία 150 χρόνια δεν λειτουργούσε κανένα αποστακτήριο. Μόλις to 1995 χτίστηκε το αποστακτήριο Isle of Arran και σε αυτό το αποστακτήριο ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση.

Το Arran 2006 specially selected and bottled for Greek Whisky Association

Η απόσταξη αυτού του single malt/single cask whisky έγινε στις 26 Ιουλίου του 2006 και η εμφιάλωσή του στις 11 Απριλίου του 2019. Παλαίωσε σε βαρέλι Sherry Hogshead, έχει 54.3% και παρήχθησαν συνολικά 277 φιάλες.

Έντονες εκρήξεις φρούτων και ισχυρή παρουσία βύνης επικρατούν και σε συνδυασμό με τα στοιχεία που δίνουν τα sherry casks διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Και οι 277 μοναδικές φιάλες της συλλεκτικής πρώτης εμφιάλωσης του Greek Whisky Association είναι πλέον στη χώρα μας και η αποστολή τους στα μέλη που είχαν κάνει προαγορά θα ξεκινήσει άμεσα. Οι υπόλοιποι μπορείτε να τα βρείτε, αν είστε τυχεροί, σε κάποια από τις συνεργαζόμενες κάβες και μπαρ

Η παρουσίαση του Arran 2006 bottled for Greek Whisky Association

Με δύο παράλληλες εκδηλώσεις, στο CV Distiller στην Αθήνα και στο Casablanca Social Club στη Θεσσαλονίκη, έγινε η επίσημη παρουσίαση αυτού του εξαιρετικού whisky.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Θοδωρής Σπυρόπουλος στην Αθήνα και ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης στη Θεσσαλονίκη.

Τα τυχερά μέλη και οι φίλοι του whisky που μπόρεσαν να παρευρεθούν, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα εξαιρετικό line-up premium αποσταγμάτων.

  • Arran 14 years old
  • Arran Sauternes Finish
  • Arran 18 years old
  • Arran quarter cask ‘’the Bothy””
  • Με κορύφωση το Arran 2006 single cask bottled for Greek Whisky Association

Για να γίνει κάποιος μέλος του Greek Whisky Association το μόνο που έχει να κάνει είναι να στείλει ένα email στο: [email protected] και να ζητήσει μια αίτηση εγγραφής και τα προνόμια των μελών

*Βασική αρχή του Greek Whisky Association είναι ότι το αλκοόλ, όπως και πολλά πράγματα, μπορεί να δημιουργήσει ανεπανόρθωτα προβλήματα στον οργανισμό, αν δεν καταναλώνεται υπεύθυνα. Αλκοόλ και οδήγηση είναι δυο έννοιες που δεν πάνε μαζί και φυσικά για να γίνει κάποιος μέλος πρέπει να έχει συμπληρώσει τα 21 έτη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις