Το «αμερικάνικο όνειρο» έχει γίνει εφιάλτης για τους πολλούς, αυτούς που ξεβράζει στα αζήτητα η πολύ σκληρή αμερικανική κοινωνία και το αμερικανικό κράτος που παρέχει ελάχιστη έως καθόλου πρόνοια στους αδύναμους.

Ο αριθμός των αστέγων αυξήθηκε 12% την περασμένη χρονιά στο Λος Άντζελες, με σχεδόν 60 χιλιάδες άστεγους να κοιμούνται κάθε βράδυ σε ξενώνες, αυτοκίνητα και στο δρόμο.

Η περιοχή του Skid Row έχει πληθυσμό 20 χιλιάδων ανθρώπων και 2 χιλιάδες άστεγους. Tο Skid Row είναι μέρος της fashion συνοικίας του Λος Άντζελες. Το Rodeo Drive είναι το σπίτι της fashion ελίτ.

«Βρίσκω το Rodeo Drive προσβλητικό, αλλά το Skid Row είναι εξίσου χυδαίο. Όχι η κοινότητα και οι άνθρωποι, αλλά το γεγονός πως αυτά τα δύο μέρη υπάρχουν στην ίδια πόλη σε απόσταση λίγων μιλίων το ένα με το άλλο. Η πολυτέλεια και η ανέχεια δίπλα δίπλα είναι μία αμήχανη αλλά και πολύ δυνατή εικόνα».

Με αυτά τα λόγια προλογίζει ο Βρετανός καλλιτέχνης Chemical X το νέο του έργο με τίτλο “Skid Rodeo Drive – The Street Where Luxury and Poverty Meet”, με το οποίο δωρίζει στους άστεγους της περιοχής 12 τέντες «ντυμένες» στα logos και χρώματα luxury οίκων όπως Prada, Ralph Lauren, Supreme, Louis Vuitton, Chanel, Hermes, Dolce & Gabbana, Versace, Gucci.

Άνθρωποι και σημαντικά ονόματα των τοπικών κοινοτήτων και άλλοι καλλιτέχνες βοήθησαν τον Chemical X για να ολοκληρωθεί το έργο.

Οι εικόνες είναι δυνατές και η ανάδειξη αυτής της κραυγαλέας αντίθεσης ήταν το ζητούμενο από΄τον καλλιτέχνη. Οι οίκοι μόδας δεν είχαν ενημερωθεί για την κίνηση του Chemical X και κάποιοι ίσως αντιδράσουν. Ίσως πάλι όχι, καθώς οι άστεγοι και οι μη-έχοντες δεν αποτελούν target group τους.

I want as many people as possible to see this. Please share and send to ChemicalX.co.uk to learn more.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chemical X (@chemical_x_lab) στις

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις