Η Ντονατέλα Βερσάτσε, Ιταλίδα σχεδιάστρια μόδας και αντιπρόεδρος του ομίλου Versace αναγνωρίζεται από την LGBTQ κοινότητα.

Η σχεδιάστρια μόδας, σύμφωνα με δημοσίευμα του WWD ανακηρύχθηκε επίσημη πρέσβειρα του Stonewall (Στόουνγουολ) από την Pride Live, οργάνωση που δραστηριοποιείται για την ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη της κοινότητας LGBTQ μέσω της κοινωνικής υπεράσπισης και της κοινοτικής συμμετοχής.

"Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν πόσο μεγάλη τιμή είναι να ονομάζομαι πρέσβειρα του Stonewall Inn" δήλωσε η Ντονατέλα Βερσάτσε στο WWD. "Αυτό που συνέβη εδώ το 1969, ήταν κάτι ιδιαίτερο που έστρεψε την προσοχή του κόσμου στα θέματα της διαφορετικότητας, της ισότητας, των βασικών πολιτικών δικαιωμάτων και της αποδοχής" συμπλήρωσε.

"Σήμερα, γιορτάζουμε τα τεράστια επιτεύγματα των αγώνων 50 χρόνων ενάντια στις προκαταλήψεις και την αδικία και είμαι πολύ περήφανη που προσθέτω τη φωνή μου σε εκείνες εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν τη δύναμη και το θάρρος να απαιτήσουν αλλαγή του status quo. Για μια καλύτερη ζωή για όλους. Για έναν καλύτερο κόσμο" τόνισε.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και ο Τόμας Νόιβιρτ ή "Conchita Wurst" ανακηρύχθηκαν επίσης πρέσβειρες του Stonewall φέτος.

Η είδηση ανακοινώθηκε ενόψει της Ημέρας του Stonewall, της 28ης Ιουνίου σε ανάμνηση των "Ταραχών του Στόουνγουολ" το 1969. Στις 28 Ιουνίου του 1969, μετά από εισβολή της αστυνομίας στο γκέι μπαρ Στόουνγουολ στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε μια σειρά από βίαιες διαδηλώσεις από τα μέλη της LGBTQ κοινότητας που οδήγησαν στον αγώνα για τα δικαιώματά της.

Η Pride Live θα διοργανώσει για δεύτερη χρονιά παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την επέτειο και την κληρονομιά των διαμαρτυριών και έχει επιστρατεύσει 50 προσωπικότητες όπως η Άννα Γουίντουρ και η Γούπι Γκόλντμπεργκ για να στηρίξουν τα μηνύματά της.

"Πάντα υπερασπιζόμουν σθεναρά τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας" δήλωσε η Βερσάτσε. "Πιστεύω ότι κανείς δεν θα πρέπει να κρίνεται για τον (-)ουαλικό του προσανατολισμό, αλλά ούτε για το χρώμα του δέρματος ή της θρησκευτικής του πίστης. Το 2019 δεν είναι αποδεκτό να υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με τον φόβο εξαιτίας του προσώπου που αγαπούν, ή χειρότερα διώκονται, ή εκδιώκονται από τα σπίτια τους… Όλοι πρέπει να εκφράσουμε την ανησυχία μας ώστε να σταματήσουν να ζουν με τον φόβο και να είναι ελεύθεροι να είναι με ό,ποιον θέλουν να είναι. Πρέπει να σταματήσουμε το μίσος και τις διακρίσεις για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που να αποδέχεται την ποικιλομορφία, να αντιμετωπίζει όλους ισότιμα" τόνισε η Ιταλίδα σχεδιάστρια μόδας.

Ο αδελφός της Ντονατέλα Βερσάτσε, Τζιάνι Βερσάτσε, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους ανοιχτά ομοφυλόφιλους σχεδιαστές της βιομηχανίας της μόδας, δολοφονήθηκε το 1997.

Ο οίκος Versace θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό T-shirt αφιερωμένο στην 50η επέτειο του Stonewall και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την Ημέρα του Στόουνγουολ και τους σκοπούς του Pride Live.

Κ.Γ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις