Όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση των βασανιστηρίων φαίνεται πως απομάκρυνε τελικά ο γνωστός σεφ Έκτορας Μποτρίνι, ύστερα από σοβαρές καταγγελίες μαθητευόμενου στην κουζίνα.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μποτρίνι στο δελτίο ειδήσεων του Open, οι υπάλληλοι δεν βρίσκονται πλέον στην κουζίνα του: «Έχουν ήδη απομακρυνθεί δύο υπάλληλοι από το εστιατόριο και ένας αποχώρησε μόνος του. Τον συγκεκριμένο υπάλληλο φυσικά και τον γνωρίζω που έχει κάνει τις καταγγελίες αλλά δεν είχε υπάρξει ποτέ πρόβλημα μαζί του. Τι συμβαίνει πίσω από αυτό θα φανεί», δηλώνει ο Έκτορας Μποτρίνι.

Νωρίτερα, ο σεφ προσπάθησε μέσω social media να διαψεύσει την καταγγελία περί βασανιστηρίων.

Ο σεφ ανέβασε μια φωτογραφία με όλους του μαθητευόμενους του να χαμογελούν αγκαλιασμένοι και με τη λεζάντα: «Έναψέμαόταν το πει μονάχα ένας παραμένει ψέμα… όταν το αναπαραγάγουν χιλιάδες γίνεται αλήθεια».

Υπενθυμίζεται πως ο 19χρονος, που έκανε πρακτική στο εστιατόριο του Μποτρίνι στην Κέρκυρα, κατήγγειλε πως ο υπεύθυνος κουζίνας ασκούσε συνεχώς σωματική και λεκτική βία απέναντί του.

Ο σεφ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Έκτορας Μποτρίνι έδωσε απάντηση σε όσα ακούστηκαν: «Την έχω ακούσει την καταγγελία, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η πορεία θα δείξει. Τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με όσα λένε. Μπροστά σε εμένα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, όταν είμαι εγώ είναι όλοι Παναγίες».

Ο δικηγόρος του 19χρονου ανέφερε: «Υπάρχουν εκ μέρους των υπεύθυνων κουζίνας καψίματα με λάδι στα χέρια και καψίματα από σπάτουλες, τις οποίες έβαζε ο υπεύθυνος κουζίνας».

«Πρόκειται για μία πρωτοφανή, ακατανόητη, ανεξήγητη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του» συνέχισε, προσθέτοντας: «Τον έκαιγαν με καυτό λάδι και με εργαλεία κουζίνας. Έχει εξεταστεί από ιατροδικαστές κι όλα θα αποδειχθούν περίτρανα. Εάν γνωρίζει ή όχι (σ.σ.: ο Μποτρίνι) προκύπτουν μέσα από την έρευνα… Και γνώριζε… Μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι ακριβώς νομίζει. Ό,τι έγινε για να μην εμφανιστεί στην Κέρκυρα υπόθεση αντίστοιχητων Ιωαννίνων, με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις