Για υποκρισία κατηγορούν σήμερα αρκετά βρετανικά ΜME τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, επειδή φέρονται να χρησιμοποιούν επανειλημμένα ιδιωτικά τζετ για τα ταξίδια τους, παρά το δημόσιο προφίλ που καλλιεργούν ως «μαχητές» για την προστασία του περιβάλλοντος.

Χάρι και Μέγκαν δέχονται από εχθές πυρά για υποκριτική στάση, καθώς αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποίησαν ιδιωτικό τζετ για να ταξιδέψουν στο γαλλικό νότο, πραγματοποιώντας και τρίτη πτήση με ιδιωτικό αεροσκάφος μέσα σε μόλις οκτώ ημέρες», γράφει δημοσίευμα της Daily Mail.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σά(-) έφτασαν στη Νίκαια την Τετάρτη με ένα 12θέσιο αεροσκάφος Cessna. Ντυμένη με λευκή μπλούζα και φορώντας ένα κρεμ καπέλο, η 38χρονη Μέγκαν εθεάθη να κατεβαίνει από το αεροσκάφος κρατώντας στην αγκαλιά της τον μόλις 3 μηνών Άρτσι. Στο πλευρό της ήταν και ο πρίγκιπας Χάρι, φορώντας ένα πράσινο μπλουζάκι, μπλε καπέλο και γυαλιά ηλίου.

Το αεροσκάφος από το οποίο κατέβηκαν (Cessna Citation Sovereign) ανήκει στη φίρμα NetJets, και σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, έχει τιμή ναύλωσης που ξεπερνά τις 20.000 λίρες.

Το ταξίδι του γαλαζοαίματου ζεύγους στη γαλλική Ριβιέρα με ιδιωτικό τζετ, επισημαίνει η Daily Mail, εκτιμάται ότι προκάλεσε επτά φορές περισσότερες εκπομπές άνθρακα ανά άτομο, συγκριτικά με μια εμπορική πτήση.

«Υπάρχουν πάνω από 20 προγραμματισμένες πτήσεις από τα αεροδρόμια του Λονδίνου στη Νίκαια κάθε Τετάρτη» συμπληρώνει με νόημα η Daily Mail, υπογραμμίζοντας ότι η επιζήμια για το περιβάλλον πτήση σημειώθηκε μόλις δύο μέρες μετά την επιστροφή του ζευγαριού (ξανά με ιδιωτικό τζετ) στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ίμπιζα, όπου το ζευγάρι έκανε εξαήμερες διακοπές, γιορτάζοντας τα 38α γενέθλια της Μέγκαν.

Στις 6 Αυγούστου το ζευγάρι είχε μεταβεί στο ισπανικό νησί ξανά με ιδιωτικό τζετ, επομένως μιλάμε για τρεις επιβαρυντικές για το περιβάλλον πτήσεις, σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο από μίας εβδομάδας.

Η συχνότατη χρήση των ιδιωτικών τζετ έρχεται λίγο καιρό αφότου ο 34χρονος Χάρι έδωσε το «παρών» σε μια σύνοδο για την οικολογία που οργάνωσε η Google στη Σικελία, στην οποία εκφώνησε μία παθιασμένη ομιλία για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

Επίσης, αρκετά πρόσφατα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Vogue Magazine, ο Χάρι είχε αποκαλύψει ότι με την Μέγκαν δεν θέλουν να κάνουν περισσότερα από δύο παιδιά, ξανά λόγω της ανησυχίας τους για το περιβάλλον, όπως υπενθυμίζει η Daily Mail.