Ο Ακης Πετρετζίκης ήταν ο πρώτος Έλληνας MasterChef και εκμεταλλεύτηκε τον τίτλο του για να απογειώσει την καριέρα του. Μέσω της τηλεόρασης έχει μπει σε κάθε σπίτι, ενώ εκδίδει τα δικά του βιβλία μαγειρικής και είναι ιδιοκτήτης και δύο café-bistro.

Μετά τις καλοκαιρινές του διακοπές ο σεφ ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει στη τη μαγειρική εκπομπή Ready Steady Cook, που θα προβληθεί το 2020 από το BBC One. Πρόκειται για μια εκπομπή που είχε παρουσιάσει και ο ίδιος στον Alpha και είχε κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της στην ελληνική τηλεόραση με τον τίτλο «Στην κουζίνα ολοταχώς» με τον Ηλία Μαμαλάκη.

«Η χαρά μου δεν περιγράφεται! Θα πάρω μέρος στη μαγειρική εκπομπή Ready Steady Cook, που θα προβληθεί το 2020 από το BBC One!», έγραψε ο Ακης Πετρετζίκης.

Το BBC One ανακοινώνοντας την επιστροφή της μαγειρικής, παρουσιάζει τους σεφ που θα συμμετάσχουν. Στο προφίλ του Ακη Πετρετζίκη αναγράφεται:

«Ο Ακης ανακάλυψε ότι η αληθινή του αγάπη ήταν το μαγείρεμα ενώ εκπαιδεύτηκε και ως λογιστής. Μέσα σε ένα χρόνο ολοκληρώνοντας το πτυχίο του, έγινε ο πρώτος Έλληνας νικητής του MasterChef και αργότερα έγινε Chef στο Avenue Bistro του Michel Roux.

Από τότε έχει γίνει πρώτο όνομα στην ελληνική τηλεόραση, με δικά του μαγειρικά σόου ενώ έχει φιλοξενήσει και την ελληνική έκδοση του Ready Steady Cook. Έχει τη δική του σειρά μαγειρικής, τα δικά του προϊόντα διατροφής και το δικό του (δίγλωσσο) κανάλι YouTube»