Αύγουστος Κορτώ για λίστα νηπιαγωγείου: «Έπαιζα με αυτοκινητάκια, μολαταύτα βγήκα αδερφάρα!»

Αύγουστος Κορτώ για λίστα νηπιαγωγείου: «Έπαιζα με αυτοκινητάκια, μολαταύτα βγήκα αδερφάρα!»

Σχολιάσθηκε ευρέως η λίστα του νηπιαγωγείου που αναρτήθηκε στη σελίδα του Facebook «Ολα τα Παιχνίδια για Ολα τα Παιδιά», και μεταξύ άλλων καλούσε τα αγόρια να φέρουν ένα παιχνίδι, ό,τι τους αρέσει, ενώ στα κορίτσια έδινε τρεις επιλογές: 1 σετ κουζινικά ή πλαστικά φρούτα ή ζωάκια.

Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ την χαρακτηρίζει αηδία και η ανάρτησή του που κάνει μια αναδρομή στα παιδικά του χρόνια συγκέντρωσε πάνω από 17.000 likes.

Η ανάρτηση του Αύγουστου Κορτώ

Με αφορμή την αηδία του νηπιαγωγείου που κυκλοφορεί - όπου τα αγοράκια φέρνουν Ο,ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ και τα κοριτσάκια πρέπει να 'ρθουν εξοπλισμένα με κουζινικά, μπουγαδόσκοινα και βουρτσάκια χέστρας - έχω να καταθέσω την εξής απλή καίτοι συντριπτική περίπτωση πανωλεθρίας των (πάντα φαιδρών, πάντα τυραννικών κι αποτυχημένων) έμφυλων στερεοτύπων.

Όταν ήμουν μικράκι, το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν ο κούκλος Skeletor, κι έπειτα τα αυτοκινητάκια μου, οι πλαστικοί δεινόσαυροι, και μια φωσφοριζέ μπάλα από καρότσα Ντάτσουν.

Διάβαζα με λύσσα το 4 Τροχοί του μπαμπά μου, μάζευα αυτοκόλλητα Μουντιάλ σαν παρλιακό, και το ίνδαλμά μου ήταν ο τεράστιος γείτονάς μας (Καλαμαριώτης γαρ) Νίκος Γκάλης.

ΚΑΙ ΜΟΛΑΤΑΥΤΑ ΒΓΗΚΑ ΑΔΕΡΦΑΡΑ