Οργή προκάλεσε το παράρτημα της UNESCO στο Παρίσι όταν στη διάρκεια των Ημερών Κληρονομιάς, ζήτησε από τον καλλιτέχνη Στεφάν Σιμόν να "ντύσει" τα αρχαιοπρεπήαγάλματάτου που βγάζουν selfie, για να μη θιγούν "κάποιες ευαισθησίες" των επισκεπτών.

Τα συγκεκριμένα αγάλματα έχουν εκτεθεί σε πολλά δημόσια κτίρια και η έκθεση είναι υπό την αιγίδα του γαλλικού υπουργείου Πολιτισμού. Ωστόσο, οι επισκέπτες αντίκρισαν ένα περίεργο θέαμα βλέποντας δύο από τα αγάλματα να φορούν το ένα στρινγκ και το άλλο… μποξεράκι.

Μετά τον σάλο που ξεσήκωσε η κίνηση αυτή, ο καλλιτέχνης και η οργάνωση ανέφεραν ότι πρόκειται για παρανόηση.

«Αν είχε τεθεί σε εμάς το θέμα θα είχαμε πει στον καλλιτέχνη ότι θα μπορούσε, αν το επιθυμούσε, να μην φορέσει εσώρουχα» στα γλυπτά, είπαν από το γραφείο της γενικής διευθύντριας του οργανισμούΩντρέι Αζουλέ στη Liberation.

Ο γαλλικός ενημερωτικός ιστότοπος Atlantico σχολίασε καυστικά: «Πάλι καλά που η Ωντρέι Αζουλέ δεν είναι υπεύθυνη του μουσείου του Λούβρου, γιατί θα χρειάζονταν εκατοντάδες στρινγκ και σλιπ. Και άλλο ένα κρίσιμο ερώτημα: Αν η Unesco αποφασίσει μια μέρα να εκθέσει γυμνά γυναικεία γλυπτά, θα πρέπει να καλυφθούν με μπούρκες;»

Πηγή: Liberation. Le Point, Le Figaro

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις