Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε για το ομοφοβικό bullying που δέχτηκε στον στρατό, για το πως βιώνει την πατρότητα, αλλά και για την απώλεια της αγαπημένης του ανιψιάς σε νεαρή ηλικία, στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» όπου ήταν καλεσμένος.

«Στο στρατό αντιμετώπισα έντονα καψόνια για τη διαφορετικότητά μου. Εκεί είναι το bullying που θα μπορούσα να πω ότι είχα δεχτεί αλλά τότε δεν το λέγαμε bullying αλλά καψόνι. Θυμάμαι ότι μου έκαναν μια μετάθεση στην Κρήτη, στα Χανιά σε μια πολύ μικρή μονάδα. Και εκει συναντώ έναν φαντάρο όπου τις επόμενες μέρες θα απολυόταν. Με βλέπει και καταλαβαίνει…και αρχίζει ένας πόλεμος.

Ερχόταν το βράδυ μεθυσμένος και με ξυπνούσε φωνάζοντας. Καθόμασταν να φάμε και μου φώναζε δυνατά χρησιμοποιώντας όλα τα κοσμητικά επίθετα στη σειρά. Εγώ ήμουν σε στάση άμυνας πάντα και δεν ήξερα τι να κάνω. Ήμουν φοβισμένος. Ένα μεσημέρι εγώ ήμουν στο φυλάκιο και τον βλέπω από μακριά να έρχεται με το αμάξι και νιώθω φόβο. Λέω έρχεται να μου κάνει κακό. Κατεβαίνω κάτω και πάω να φύγω.

Τότε τον ακούω να λέει: «Που πας ρε; Μπες μέσα στο αμάξι θα σε πάω εγώ στο θάλαμο. Και μόλις φτάσαμε μου λέει: «Απολύομαι σήμερα» και σκύβει και με φιλάει. Ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές που έχω ζήσει ποτέ. Όταν με φίλησε ο φαντάρος που μου έκανε τη ζωή δύσκολη είπα «τέρμα ο φόβος», είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

Όσο για τον ρόλο του ως γονιού; «Δεν είμαι και τίποτα διαφορετικό από ό, τι είναι και οι υπόλοιπο γονείς. Έχω τις αγωνίες που έχει κάθε γονιός, για να είναι καλά το παιδί του…» είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος μιλώντας για τον εξάχρονο γιο του, που τον έχει παρακολουθήσει και στο θέατρο. «Βεβαίως και έχει έρθει να με δει στο θέατρο και ήταν πάρα πολύ περήφανος για εμένα. Μετά χαρά, είχε έρθει με έναν συμμαθητή του, του άρεσε πάρα πολύ».

Και αναφέρθηκε στο πως είναι να μεγαλώνει ένα παιδί σε μια διαφορετική οικογένεια, όπως την χαρακτήρισε: «Το δέχομαι σαν έναν όρο για τα παιδιά που ζουν σε άλλες οικογένειες όπου δεν είναι δύο γονείς, ένας άντρας και μια γυναίκα. Είναι διαφορετική οικογένεια, αλλά δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Είμαι αυτός που είμαι, αυτό είναι το παιδί μου. Θες να με κάνεις παρέα κάνε με, δεν θες να με κάνεις, σήκω φύγε».

Τον τελευταίο μήνα βίωσε την απώλεια της αγαπημένης του ανιψιάς. Η 27χρονη Αντιγόνη διαγνώστηκε με λευχαιμία και υπέκυψε στην ασθένεια. «Η απώλεια της ανιψιάς μου άλλαξε τα πάντα στην οικογένεια. Είναι δύσκολο να διαχειριστώ την απώλεια της ανιψιάς μου. Είχε διαγνωσθεί με λευχαιμία και τελικά αφού κάναμε και μεταμόσχευση του μυελού των οστών , ο οργανισμός της δεν άντεξε ένα μικρόβιο και πέθανε. Πάντοτε έλεγα πώς μπορεί και αντέχει μια οικογένεια όταν χάνει ένα παιδί. Ήρθε η στιγμή να το ζήσω αυτό το πράγμα και να προσπαθώ να διαχειριστώ αυτή τη μεγάλη απώλεια. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ήταν παιδί του αδερφού μου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις