Η Αμερικανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των προσφύγων Αντζελίνα Τζολί σε συνέντευξή της στο τεύχος Δεκεμβρίου του Harper’s Bazaar αποκάλυψε γιατί έγινε υπήκοος Καμπότζης και γιατί υποστηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Όπως γνωρίζουν πολλοί, η Αντζελίνα Τζολί αγόρασε πρόσφατα ένα ακίνητο στην Καμπότζη και έγινε υπήκοος της χώρας. Ωστόσο, η ηθοποιός δεν ζει εκεί συνέχεια και κάποια άλλα πλάσματα εγκαταστάθηκαν στο οίκημα.

"Λάβαμε ένα τηλεφώνημα και μας ενημέρωσαν ότι σκίουροι έχουν μετακομίσει στο σπίτι. Ζήτησαν να τους απομακρύνουμε, αλλά η Vivienne (κόρη της Αντζελίνα Τζολί) ήταν πολύ σαφής ότι έπρεπε να καλύψουμε τα καλώδια και να τους αφήσουμε να μείνουν" εξήγησε η ηθοποιός.

Η Αντζελίνα Τζολί σημείωσε ότι την τελευταία φορά που έμεινε εκεί άκουσε να φωνάζει ένας φίλος της από το δωμάτιό του επειδή είχε βρει μια γιγαντιαία σαύρα κάτω από το μαξιλάρι του. “Τα ζώα είναι εκεί περισσότερο από μένα και αισθάνονται ότι είναι το σπίτι τους" είπε.

Η ηθοποιός και πέντε από τα παιδιά της (o μεγαλύτερος σε ηλικία σπουδάζει στο κολέγιο στη Νότια Κορέα) διαμένουν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αν και η Τζολί προτιμά να ζει αλλού.

Αποκάλυψε όμως ότι υπάρχει κάποιος, που την σταματά: ο πρώην σύζυγός της, Μπραντ Πιτ. “Θα ήθελα να ζήσω στο εξωτερικό και θα το κάνω μόλις τα παιδιά μου γίνουν 18 ετών” είπε στη συνέντευξή της στο περιοδικό. "Αυτή τη στιγμή πρέπει να ζω, εκεί όπου ο πατέρας τους επιλέγει να ζει” τόνισε.

Ο Μπραντ Πιτ έχει έδρα το Λος Άντζελες και παρ’ όλο που η Αντζελίνα Τζολί έχει μείνει προσωρινά με τα παιδιά της σε άλλες χώρες, ζει μόνιμα στην Αμερική, προς το παρόν. Τα μικρότερης ηλικίας παιδιά-τα δίδυμα Vivienne και Knox Jolie-Pitt θα γίνουν 18 ετών σε εννέα χρόνια, οπότε η ηθοποιός θα πρέπει να περιμένει σχεδόν μια δεκαετία προτού να μπορέσει να φύγει από τη χώρα μόνιμα.

"Το αγαπημένο μου μέρος είναι εκεί που δεν έχω πάει ποτέ. Μου αρέσει να βρίσκομαι σε εντελώς καινούρια μέρη. Θέλω να είμαι έξω από το στοιχείο μου, θέλω τα παιδιά να μεγαλώσουν στον κόσμο – όχι μόνο να μαθαίνουν γι 'αυτόν, αλλά να ζουν και να έχουν φίλους σε όλο τον κόσμο” είπε.

Στη συνέντευξη η Αντζελίνα Τζολί τονίζει ότι έχει μάθει πολλά από τη δύναμη των παιδιών της, τα οποία γνωρίζουν τον πραγματικό εαυτό της. “Έχουν περάσει πολλά. Μαθαίνω από τη δύναμή τους. Ως γονείς, ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να ενστερνίζονται όλα όσα είναι και όλα όσα γνωρίζουν στην καρδιά τους ότι είναι σωστά και κοιτούν πίσω σε εμάς και θέλουν το ίδιο για μας” ανέφερε.

Η ηθοποιός τόνισε ότι όταν ξεκίνησε τα ταξιδεύει στον κόσμο, όταν ήταν 20 ετών, διαπίστωσε ότι δεν είχαν όλοι τις ελευθερίες που απολάμβανε η ίδια.

Είχα την ελευθερία να φτιάξω την οικογένειά μου, να δημιουργήσω τέχνη και να υποδυθώ χαρακτήρες. Γι’ αυτό επένδυσα σε σχολεία για κορίτσια σε διαφορετικές χώρες.

“Δεν πιστεύω ότι θα ζήσουμε σε μία νέα εποχή για τα δικαιώματα των γυναικών έως ότου υπάρξει πρόοδος. Όσο οι άνθρωποι που βίασαν ή κακοποίησαν γυναίκες στη Συρία, στη Μιανμάρ και στο Κονγκό δεν λογοδοτούν”.

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το επίκεντρο της πρωτοβουλίας για την πρόληψη της (-)ουαλικής βίας σε ένοπλες συγκρούσεις, είναι να προωθηθεί ένας Διεθνής Μηχανισμός Λογοδοσίας, ένας φορέας που θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στη δικαιοσύνη, ώστε να ασκούνται οι διώξεις” υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις