Σε δημοπρασία θα πουληθούν τα χειρόγραφα στίχων των τραγουδιών του Έλτον Τζον «Candle in the Wind», «Border Song» και «Goodbye Yellow Brick Road», στις 9 Δεκεμβρίου στο Λος Αντζελες, από τον οίκο Bonham’s.

Πέρυσι, ο Μπέρνι Τόπιν, ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών του Έλτον Τζον, έβγαλε στο σφυρί το μεγάλο αρχείο του με πρωτότυπα χειρόγραφα στίχων τραγουδιών, αλλά έλειπαν πολλά και σημαντικά τραγούδια του τραγουδιστή . Τα χειρόγραφα που βγαίνουν στο «σφυρί», βρέθηκαν στη κατοχή της πρώην συζύγου του Τόπιν, Μαξίν.

"Σκέφτηκα ότι, έχοντας και απολαμβάνοντας αυτούς τους μυθικούς θησαυρούς για 40 χρόνια, καιρός ήταν να τα απολαύσει κάποιος άλλος» δήλωσε η Μαξίν Τόπιν στο Rolling Stone. Εξάλλου η φετινή χρονιά είναι πραγματικά “έτος Έλτον Τζον”, με την ταινία “Rocketman” και την αυτοβιογραφία του “Me” οπότε θεώρησα ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή", δήλωσε η σύζυγος του διάσημου στιχουργού.

Όσο για το κόστος των προσφορών, ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι το χειρόγραφο με τους στίχους του «Candle In The Wind» μπορεί να φτάσει μεταξύ 150.000 και 250.000 δολάρια, όπως και για το «Goodbye Yellow Brick Road», το χειρόγραφο με τους στίχους του «Saturday Night’s Alright For Fighting» 100.000 με 200.000 δολάρια. Στα 80.000 με 120.000 δολάρια το χειρόγραφο με τους στίχους του «Bernie and the Jets» και 30.000 με 50.000 για το «Border Song».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις