Ο ηθοποιός Γιώργος Χατζηγεωργίου καταγγέλλει: «Με έγδυσαν άνδρες των ΜΑΤ στη μέση του δρόμου»

Ο ηθοποιός Γιώργος Χατζηγεωργίου καταγγέλλει: «Με έγδυσαν άνδρες των ΜΑΤ στη μέση του δρόμου»

Ένα σοβαρό περιστατικό καταγγέλλει μέσω της Espresso ο ηθοποιός Γιώργος Χατζηγεωργίου. Αν και ο ίδιος έχει παίξει σε πολλά σίριαλ όπως η «Λάμψη», «Ελλάς, το μεγαλείο σου» και «Το τρίτο στεφάνι», αυτό που του συνέβη στους δρόμους της Αθήνας ξεπερνά και το πιο ακραίο σενάριο.

Το περιστατικό συνέβη στη γειτονιά του, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια:

«Καθώς περπατούσα στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου είχα δώσει ραντεβού με τη σύζυγό μου (την ηθοποιό Στάμυ Κακαρά), διασταυρώθηκαν τα βλέμματά μας με έναν φρουρό έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Κι ενώ προχώρησα μερικά μέτρα και χωρίς να συμβεί τίποτα μεταξύ μας, θεώρησε σωστό να βάλει κάποιος συναδέλφους του να με σταματήσουν για έλεγχο. Αρνήθηκα ευγενικά γιατί δεν ήθελα αυθαίρετα να δώσω τα στοιχεία μου στον οποιοδήποτε.

Εκείνοι μου επιτέθηκαν, με έσπρωξαν και με το πρόσχημα ότι εγώ αρνήθηκα την έρευνα μου έκαναν όσα σας προείπα. Εγώ ο ίδιος, μάλιστα, ζήτησα να πάμε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων ,ενώ ζήτησα να έρθει και ο αστυνομικός ο οποίος έδωσε την εντολή για όλα τα παραπάνω. Καθώς περίμενα για αρκετή ώρα να έρθει το περιπολικό από Α.Τ. Εξαρχείων, με έγδυσαν για να με ελέγξουν.

Όλα αυτά -τονίζω- έγιναν μέσα στον δρόμο με το πρόσχημα ότι με θεώρησαν ύποπτο» περιέγραψε στην Espresso φανερά ταραγμένος ο ηθοποιός, ενώ όπως καταγγέλλει, ο αστυνομικός που δημιούργησε το θέμα, καθώς και ο διοικητής της διμοιρίας των ΜΑΤ που φυλάει τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο Α.Τ. Εξαρχείων.

Η ηθοποιός Στάμυ Κακαρά, επίσης θορυβημένη, αναφέρθηκε επίσης στο συμβάν στα Εξάρχεια:

«Ο άντρας μου κι εγώ δεν είμαστε τρομοκράτες. Αντιθέτως, ζούμε στα Εξάρχεια και είμαστε κατά των μπαχαλάκηδων και υπέρ της ηρεμίας. Δεν είναι δυνατόν, όμως, να ξεγυμνώσουν τον σύζυγό μου μέσα στην ίδια μας τη γειτονιά για έλεγχο. Αισθάνθηκα ντροπή και μόνο που το άκουσα από τα χείλη του. Όταν τον μετέφεραν στο Α.Τ. Εξαρχείων, επειδή οι άνδρες εκεί μας γνωρίζουν, μας φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και τους ευχαριστούμε θερμά» αναφέρει.

Από την άλλη πλευρά, αστυνομικές πηγές δίνουν στην Espresso τη δική τους εκδοχή για το γεγονός:

 «Οι αστυνομικοί της διμοιρίας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από επεισόδιο με τον πολίτη, του ζήτησαν τα στοιχεία του. Ωστόσο, ο ίδιος δεν είχε μαζί του ΔΑΤ. Για την εξακρίβωση στοιχείων του ο επικεφαλής της δύναμης επικοινώνησε με το Κέντρο και ζήτησε τη συνδρομή περιπολικού για να τον προσαγάγουν στο τμήμα. Ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα φιλικός με το πλήρωμα του περιπολικού. Στο Α.Τ. Εξαρχείων και μετά την εξακρίβωση στοιχείων του, καθώς δεν προέκυψε οτιδήποτε επιβαρυντικό σε βάρος του, αφέθηκε ελεύθερος».