Μ’ ένα παρατεταμένο χειροκρότημα το κοινό υποδέχτηκε την θρυλική διευθύντρια της αμερικανικής Vogue, Anna Wintour, τη σημαντικότερη προσωπικότητα στο χώρο της παγκόσμιας μόδας και των media για πάνω από 30 χρόνια. Μπήκε καταχειροκροτούμενη, είπε ότι είναι χαρούμενη που βρίσκεται στην Ελλάδα εκτός των άλλων επειδή είναι η χώρα του Στέφανου Τσιτσιπά (είναι γνωστό ότι λατρεύει το τένις) και στη χώρα που μπορείς να κάνεις έναν περίπατο πλάι σε ένα αρχαίο τείχος, ενώ στη Νέα Υόρκη το «αρχαιότερο» που μπορείς να προσπεράσεις είναι παλιές αλυσίδες καφέ στη μαύρη εποχή πριν έρθουν τα Starbucks.

Η Άννα Γουίντουρ χωρίς τα μαύρα Chanel γυαλιά ηλίου της βρέθηκε στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της ημερίδας «Change Makers», που διοργάνωσε η εφημερίδα Καθημερινή. Η εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποτελεί την πρώτη της Vogue Greece, και ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή εμφάνιση της Γουίντουρ μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως Global Content Advisor της Condé Nast τον Αύγουστο.
Στην πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα και σε συνέδριο τέτοιου βεληνεκούς, η κ. Wintour έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για την επιστροφή της Ελλάδας στον χάρτη της παγκόσμιας μόδας, ενώ παράλληλα δέχτηκε τις ερωτήσεις του κοινού με συντόνιστρια την Θάλεια Καραφυλλίδου.
H θρυλική αρχισυντάκτρια της Αμερικανικής Vogue, τόνισε ότι «Η μόδα, στα μάτια των περισσότερων ανθρώπων, αντιμετωπίζεται ως κάτι αναλώσιμο και κάτι που εστιάζει στο εδώ και τώρα: είναι σπατάλη, είναι υπερβολή, είναι το να μη φοράς ποτέ το ίδιο ρούχο δεύτερη φορά δημόσια. Δικαίως έχει μπει η βιομηχανία μόδας στο στόχαστρο για αυτή τη συμπεριφορά».
«Διανύουμε εποχές ανασφάλειας. Όλοι μας προσπαθούμε να κρατηθούμε από τις αξίες μας, σήμερα πιο πολύ από ποτέ. Αλλά προχωρούμε και μπροστά για έναν καλύτερο κόσμο. Η αληθινή μόδα έχει σχέση με ιδέες, νέες ιδέες που θα έχουν διάρκεια. Η μόδα πρέπει να είναι ανθρώπινη και προσωπική. Μόδα σημαίνει να ξέρεις ποιος είσαι και να δηλώνεις ποιος θέλεις να γίνεις» είπε η Άννα Γουίντουρ.
Η Γουίντορ με την ομιλία της εξέπληξε τους πάντες ειδικά όταν αναφέρθηκε σε πιο προσωπικές στιγμές. Πρόσφατα, είπε, είδε την Μέριλ Στριπ, έφαγαν μαζί και συζήτησαν για ώρα. Η Στριπ δεν φορούσε ποτέ στη ζωή της ρολόι. Μέχρι τώρα. Αρχισε να φορά όχι για να βλέπει την ώρα, αλλά ως υπενθύμιση του καλά ξοδεμένου χρόνου».

H Anna Wintour, Global Content Advisor της Condé Nast, συνομίλησε με την Editor in Chief της Vogue Greece @thaleiavoguegr και απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού με κεντρικούς άξονες Ενσωμάτωση, Ενδυνάμωση των Γυναικών και Βιωσιμότητα στη μόδα. _ Anna Wintour, the Global Content Advisor Of Condé Nast, had a conversation with the Editor in Chief of Vogue Greece @thaleiavoguegr and answered questions from the audience focusing on inclusivity, women’s empowerment and sustainability in fashion. #voguechangemakers #voguegreece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vogue Greece (@voguegreece) στις

Η Vogue Greece υποδέχτηκε την Anna Wintour, Global Content Advisor της Condé Nast, η οποία μίλησε για τον ρόλο της Vogue στο μέλλον της μόδας και για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Condé Nast στον τομέα της ηθικής μόδας και της ευσυνείδητης κατανάλωσης. _ Vogue Greece welcomed Anna Wintour, the Global Content Advisor of Condé Nast, who spoke about Vogue's role in the future of fashion and about Condé Nast's initiatives in the field of ethical fashion and conscious consumption. #voguechangemakers #voguegreece #askannawintour

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vogue Greece (@voguegreece) στις

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις