Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται την ώρα, όπως γράφει ο Guardian, που αυξάνεται η ομοφοβική ρητορική από τον πρωθυπουργό της χώρας, Βίκτορ Ορμπάν ο οποίος προωθεί την πολιτική «πρώτα η οικογένεια», που περιλαμβάνει την ενίσχυση «παραδοσιακών» οικογενειών.

Νωρίτερα φέτος, σχολιαστής σε φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό είχε χαρακτηρίσει τον διαγωνισμό της Eurovision ως «μια αρμάδα ομοφυλοφιλίας», τονίζοντας ότι το ενδεχόμενο αποχώρησης θα ήταν προς όφελος της πνευματικής υγείας ολόκληρης της χώρας.

Πηγή της κρατικής τηλεόραση της (MTVA) μιλώντας στον βρετανικό Guardian τόνισε ότι δεν δόθηκε καμία εξήγηση για την απόφαση αποχώρησης της χώρας από τον διαγωνισμό τραγουδιού, με τους εργαζόμενους του σταθμούς να θεωρούν πως η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε εξαιτίας της σύνδεσης που υπάρχει μεταξύ της Eurovision και της ΛΟΑΤΚΙ κουλτούρας.

«Δεν μου έκανε έκπληξη. Η απόφαση ήρθε από την κουλτούρα με την οποία έχει διαρθρωθεί το κανάλι MTVA» δήλωσε η ίδια πηγή τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η θετική κάλυψη των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ από τα μέσα ενημέρωσης δεν ενθαρρύνεται, με την εξαίρεση του Budapest Pride.

Στις φήμες αναφέρεται και η ουγγρική ιστοσελίδα index.hu η οποία επικαλείται ανώνυμη πηγή η οποία τόνισε ότι πιθανότατα ο λόγος αποχώρησης από την Eurovision είναι επειδή ο διαγωνισμός θεωρείται «πολύ γκέι» για την χώρα. Από την άλλη, εκπρόσωπος του Ορμπαν, ο Ζόλταν Κοβάτς, με ανάρτησή του στο twitter κάνει λόγο για fake news.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις