Χριστούγεννα 2019: Επτά φθηνοί προορισμοί για να πας στις γιορτές!

Χριστούγεννα 2019: Επτά φθηνοί προορισμοί για να πας στις γιορτές!

Χριστούγεννα 2019: Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές φτάνουν και ένα ταξίδι στην Ευρώπη σίγουρα είναι όνειρο για πολλούς.

Χριστούγεννα 2019Η εποχή έχει αυξημένες τιμές και δεν είναι εύκολο να καλυφθούν τα έξοδα. Υπάρχουν όμως ακόμα φθηνοί προορισμοί, αρκεί μία έρευνα αγοράς.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Post Office Travel Money, που υπολόγισε το κόστος πτήσης, τη διαμονή δύο ατόμων για δύο νύχτες, δύο βραδινά γεύματα με κρασί και καφέ και κάποια σνακ, η φθηνότερη πόλη για τις διακοπές των Χριστουγέννων ανακηρύχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ρίγα της Λετονίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, το κόστος φτάνει τα 580 ευρώ, την ίδια ώρα που στη Βιέννη το κόστος είναι σχεδόν 200 ευρώ παραπάνω. Και σε σχέση με πέρυσι, οι τιμές στη Ρίγα παρουσίασαν πτώση της τάξεως του 1,2%. Τα φθηνά της ξενοδοχειακά καταλύματα και οι πτήσεις χαμηλού κόστους την βοηθούν ώστε να παραμείνει στην κορυφή.

Στη δεύτερη θέση έρχεται η πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ. Με τριάντα ευρώ περισσότερα, μπορείς να επισκεφθείς την πανέμορφη πόλη γεμάτη με πράσινο και όμορφα κτίρια. Στην τρίτη θέση επιστρέφουμε στην Βαλτική και στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν. Η τιμή φτάνει τα 620 ευρώ, σαράντα περισσότερα από τη γειτονική Λετονία.

Στην τέταρτη θέση είναι μια γαλλική πόλη, όχι όμως το Παρίσι. Η Λιλ βρίσκεται στη βόρεια Γαλλία κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Είναι μια γραφική πόλη με πληθυσμό που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο. Το κόστος εδώ φθάνει τα 670 ευρώ.

Την πεντάδα κλείνει η Πράγα, ένας πολύ δημοφιλής προορισμός τα τελευταία χρόνιο, ενώ την ακολουθούν η πολωνική πόλη της Κρακοβίας και η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, η Βουδαπέστη.