Μαρί Φρέντρικσον: Πέθανε η τραγουδίστρια των Roxette [video]

Μαρί Φρέντρικσον: Πέθανε η τραγουδίστρια των Roxette [video]

Μαρί Φρέντρικσον: Πέθανε μετά από μια άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Μαρί Φρέντρικσον: Πέθανε η δημοφιλής τραγουδίστρια των Roxette, όπως μεταδίδουν σουηδικά ΜΜΕ,σε ηλικία 61 ετών. Η Μαρί Φρέντρικσον, γεννήθηκε  το 1958 σε μια πολύ μικρή πόλη της Σουηδίας, ήταν η μικρότερη κόρη από τα πέντε παιδιά της οικογένειας και οι γονείς τους δούλευαν όλη μέρα. Η Μάρι ανακάλυψε την αγάπη της για τη μουσική από παιδί, ακούγοντας Beatles, Deep Purple και Joni Mitchell. Ως έφηβη γράφτηκε σε μουσικό σχολείο και παράλληλα εμφανιζόταν σε παραστάσεις σε ένα τοπικό θέατρο.

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 γνώρισε τον, επίσης διάσημο στη χώρα του, μουσικό Περ Γκέσλε και αμέσως έγιναν φίλοι. Εκείνος την παρότρυνε να αρχίσει σόλο καριέρα και το 1986 έφτιαξαν το ντουέτο, που ονόμασαν Roxette, με τη γνωστή μετέπειτα πορεία. Το 2016, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη δημιουργία τους, οι Roxette ανακοίνωσαν την τελευταία τους παγκόσμια περιοδεία.

Τον Ιούλιο του 1986 κυκλοφόρησε και το πρώτο τους single «Neverending Love», το οποίο έγινε τεράστια επιτυχία στα καλοκαιρινά τοπ. Δύο χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Look Sharp» με το οποίο οι Roxette έγιναν διεθνώς γνωστοί. Το άλμπουμ έγινε νούμερο 1 στα τοπ 24 χωρών. Το  2002 η Φρέντρικσον κατέρρευσε στο μπάνιο του σπιτιού της και μετά από ιατρικές εξετάσεις διαγνώστηκε με όγκο στο πίσω μέρος του κρανίου της. Έκανε επέμβαση και σειρά χημειοθεραπειών και επέστρεψε στο μουσικό στερέωμα το 2004, ακμαία και δυνατή και αφού είχε τιμηθεί ακόμα και από το βασιλιά της Σουηδίας. Ο σύζυγός της, Μίκαελ Μπόλιος, ανακοίνωσε τον θάνατό της την Τρίτη το πρωί. Η κηδεία της θα γίνει σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.Εικόνα


Twitter: #Roxette