Σαν σήμερα γεννήθηκε η Χριστίνα Ωνάση: Η Χριστίνα Ωνάση ήταν το δεύτερο παιδί του Έλληνα κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση και της πρώτης συζύγου του, της Τίνας (Αθηνάς) Λιβανού. Γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1950 στη Νέα Υόρκη και είχε έναν αδελφό από τον ίδιο γάμο, τον Αλέξανδρο Ωνάση, ο οποίος ήταν δύο χρόνια μεγαλύτερός της, τον οποίον έχασε πολύ νωρίς. Ήταν η μοναδική κληρονόμος του Αριστοτέλη Ωνάση και ο πατέρας της την προετοίμαζε μεθοδικά για να της παραδώσει τα ηνία του ομίλου. Αν και μεγάλωσε μέσα στη χλιδή, τα παιδικά της χρόνια σημαδεύτηκαν από τον χωρισμό των γονιών της. Ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις του πατέρα της και σύντομα αφοσιώθηκε σε αυτές. Μετά το θάνατό του ιδίου, κληρονόμησε το 55% της περιουσίας του, αξίας 408 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το υπόλοιπο 45% διατέθηκε για τη δημιουργία του κοινωφελούς ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης».

1. Η Χριστίνα Ωνάση έχασε μέσα σε διάστημα 29 μηνών όλη της την οικογένεια. Το 1973 σκοτώθηκε ο αδελφός της Αλέξανδρος σε αεροπορικό δυστύχημα, ένα χρόνο αργότερα πέθανε η πολυαγαπημένη της μητέρα από υπερβολική δόση ναρκωτικών (είχε χωρίσει με τον Ωνάση το 1960 και ήταν παντρεμένη με τον μεγάλο του αντίπαλο Σταύρο Νιάρχο) και το 1975 πέθανε ο πατέρας της από μία σπάνια αρρώστια.

2. Ήθελε να είναι ωραία και να αρέσει στους άνδρες, αλλά δεν τα κατάφερνε. Έκανε συχνά εξαντλητικές δίαιτες κι έχανε πολλά κιλά, για να τα ξαναπαίρνει εύκολα, εξαιτίας της κατάθλιψης, από την οποία έπασχε. Οι γιατροί τής έγραφαν σωρηδόν βαρβιτουρικά, αμφεταμίνες και ηρεμιστικά χάπια, που παρ’ ολίγο να της στοιχίσουν τη ζωή, όταν στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο από υπερκατανάλωση ηρεμιστικών.

3. Μόλις στα 20 της χρόνια παντρεύτηκε τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της κτηματομεσίτη Μ. Τζ. Μπόλκερ, με τον οποίο χώρισε εννέα μήνες αργότερα. Σε δεύτερο γάμο παντρεύτηκε τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γόνο γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας και εγγονό του Αλέξανδρου Κορυζή και σε τρίτο τον Ρώσο Σεργκέϊ Καούζοφ, ο οποίος έφερε ένα τεχνητό (γυάλινο) μάτι. Ο τελευταίος γάμος της ήταν με τον Τιερί Ρουσσέλ, διάσημο πλέι-μπόυ της εποχής, με τον οποίο απέκτησε την Αθηνά Ωνάση. Μετά από 8 μήνες χώρισαν. Τα τελευταία χρόνια, ενώ ετοιμαζόταν να τελέσει γάμο με τον Γιώργο – Χόρχε Τσολμεκτόγλου, πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της Αργεντινής, επήλθε αιφνίδια ο θάνατός της, πριν προλάβει αυτός να πραγματοποιηθεί.

4. Στις 19 Νοεμβρίου 1988 βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο τής πολυτελούς κατοικίας της στη συνοικία Τορτουγκίτας του Μπουένος Άιρες. Η νεκροψία έδειξε ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή, που προκλήθηκε από οξύ πνευμονικό οίδημα. Οι αργεντινοί γιατροί δεν ξεκαθάρισαν, ωστόσο, ποτέ τα αίτια του πνευμονικού οιδήματος, τι το προκάλεσε και τελικά σκότωσε την Χριστίνα Ωνάση. Η σορός της μεταφέρθηκε και τάφηκε στο Σκορπιό, το ιδιόκτητο νησί της οικογένειας Ωνάση, δίπλα στον αδελφό της και τον πατέρα της.

5. Η Χριστίνα Ωνάση στη διαθήκη της όριζε, μετά τον θάνατό της, πενταμελές συμβούλιο για τη διαχείριση της περιουσίας της, η οποία και θα μεταβιβαζόταν στην κόρη της Αθηνά, μετά την ενηλικίωσή της. Η Αθηνά Ωνάση, που υπήρξε η μοναδική απόγονος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, μετά τον θάνατο της μητέρας της μεγάλωσε με την οικογένεια του πατέρα της και της δεύτερης συζύγου του, Μαριάν "Γκάμπυ" Λαντχάγκ.

Πηγή φωτό:ΑΡ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις