Διονύσης Σαββόπουλος: Για τον αντικαπνιστικό νόμο είπε πως θεωρεί ότι έγινε ένα πρώτο βήμα προς την κανονικότητα το ότι οι Έλληνες για πρώτη φορά, σέβονται έναν κανόνα, απλό μεν, αλλά ουσιαστικό, όπως είναι αυτό της απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους. Το θεώρησε ως ένα δείγμα ωριμότητας μετά από μία βαθιά κρίση δέκα ετών που ξεθεμελίωσε τη χώρα. Είπε ακόμη ότι στηρίζει τις ελπίδες του ότι θα πετύχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά θα πρέπει να απομακρύνει τα βαρίδια που έχει στο κόμμα του, που έχουν αντιπαθητικό παρελθόν στη κοινωνία. Τόνισε μάλιστα χαριτολογώντας, με τον χαρακτηριστικό τρόπο που τα διατυπώνει ο μεγαλύτερος εν ζωή Έλληνας μουσικός, ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει αυταπάτες… και ντύνεται και ωραία.

Είπε επίσης ότι η χώρα χρειάζεται έναν ώριμο και σοβαρό ΣΥΡΙΖΑ, που να κάνει μία δημιουργική αντιπολίτευση. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ήταν πάντα επιφυλακτικός για τη ΝΔ επειδή έχει μια νοοτροπία παλαιοκομματική που θυμίζει το παλιό ΠΑΣΟΚ. «Οι ελπίδες μου όμως είναι στον Μητσοτάκη, είναι πάρα πολύ δύσκολο το έργο του και αξίζει υποστήριξης».

«Η γενιά μου ήταν αριστερής συμπεριφοράς και συντηρητικής ψυχοσύνθεσης»

Για το τραγούδι του «εμείς, του 60’ οι εκδρομείς», ο Διονύσης Σαββόπουλος είπε «όταν ήμασταν έφηβοι πηγαίναμε στα πάρτι και ακούγαμε τους Platters, χορεύαμε slow με τα κορίτσια, τότε ήταν αρρένων και θηλέων, το πάρτι ήταν ο μόνος τρόπος να συνευρεθείς. Αλλά ταυτοχρόνως πηγαίναμε και στον αυλόγυρο της εκκλησίας και στις διαδηλώσεις. Το τραγούδι είναι μια σύνθεση που προσπαθεί να ενώσει το πάρτι, την ψαλτική υμνογραφία της εκκλησίας, τη διαδήλωση». Πρόσθεσε ότι η δική του γενιά ήταν «αριστερής συμπεριφοράς και συντηρητικής ψυχοσύνθεσης».

Χρειαζόμαστε νέο αφήγημα για την Ελλάδα

Για τη νέα γενιά ο Διονύσης Σαββόπουλος είπε ότι «χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους που έχουν τη γενναιότητα να σκεφτούν περισσότερο, να τολμήσουν να προσπαθήσουν για ένα καινούργιο αφήγημα της χώρας μας». Δικαιολόγησε τον θυμό των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης, λέγοντας ότι «ο κόσμος ακολούθησε τις κατευθύνσεις των πολιτικών που ήταν ευχάριστες γιαυτό τους ψηφίσαμε, δανειστήκαμε και στο τέλος χρεοκοπήσαμε. Η ειρωνεία με τον θυμό είναι ότι δεν θυμώσαμε επειδή αλόγιστα και αντιπαραγωγικά δανειζόμασταν και χρεοκοπήσαμε. Θυμώσαμε με τους πολιτικούς επειδή δεν είχαν την ικανότητα να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε και να αναβάλλεται επ’ άπειρον η χρεοκοπία. Τώρα τα πράγματα φαίνονται πιο υγιή από ότι τα προηγούμενα χρόνια». Ο κ. Σαββόπουλος είπε ότι η χώρα χρειάζεται μια αλλαγή χωρίς να τα διαλύσουμε όλα.

Δεν πιστεύω πως θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία

Αναφερόμενος στη κρίση με την Τουρκία, τόνισε ότι τον τρομάζουν τα κενά που έχει το ελληνικό κράτος. Ο κ. Σαββόπουλος είπε ότι «δεν πιστεύω πως θα γίνει πόλεμος. Δεν ανησυχώ. Με ανησυχούν τα κενά που έχουμε εμείς. Στη κρατική οργάνωση, το κράτος είναι η έκφραση της κοινωνίας. Αν δεν έχει οργάνωση είμαστε ανυπεράσπιστοι σαν κοινωνία». Στη περίπτωση πολέμου, ο Διονύσης Σαββόπουλος είπε πως είναι σίγουρος ότι «θα επιδείξουμε φρόνιμα και θα βρουν τον μπελά τους οι Τούρκοι». Για το «φαινόμενο Ερντογάν», που παρόλο που λειτουργεί ως δικτάτορας, ο τουρκικός λαός τον ψηφίζει και τον στηρίζει, ο αγαπημένος τραγουδοποιός είπε: «Ξεφυτρώνουν παντού πατερούληδες. Ο κόσμος φοβάται. Ότι και να έρχεται, δεν υποστέλουμε τη σημαία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις