Γιώργος Λιάγκας ΕΣΡ: Καμπάνα έριξε το ΕΣΡ στην εκπομπή του εκπομπή του ΣΚΑΪ"Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα" . Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο αποφάσισε πενθήμερη αναστολή μετάδοσης αλλά και προστιμο 150.000 ευρώ για την εκπομπή που διακωμωδούσε την ασέλγεια σε κοπέλα στο ΑΠΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

1) Για τις παραβάσεις της προσβολής της αξίας του ανθρώπου και της δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου επιβάλλεται κύρωση προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής για 5 συνεχόμενες ημέρες, από 20/1/2020 μέχρι και 24/1/2020.
2) Για την υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης του προγράμματος επιβάλλεται το χρηματικό πρόστιμο των 150.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα, στον ΣΚΑΪ, είχε αρχίσει να διακωμωδεί το περιστατικό που σημειώθηκε στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Καταγγελία σχετικά με τη διακωμώδηση είχε κάνει το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων "Το Μωβ" καθώς και δεκάδες πολίτες. Στην προσφυγή τους, προς το ΕΣΡ, κατά του Γιώργου Λιάγκα τονιζόταν ότι η καταγγελία αφορά σε υποβάθμιση ποιότητας, χυδαίο (μη ευπρεπή) λόγο, ρατσιστικό λόγο/ξενοφοβία/δυσμενείς διακρίσεις, προβολή προσωπικότητας και υποτίμηση της ανθρώπινης αξίας (προσβολή/απαξίωση προσώπων με λεκτικούς υπαινιγμούς κ.ό.κ.).
Ο Γιώργος Λιάγκας και η Κατερίνα Γκαγκάκη απολογήθηκαν εν συνεχεία για την επίμαχη εκπομπή, ενώ η Κ. Γκαγκάκη παραιτήθηκε και από την Τεχνόπολη και τον Δήμο Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, είχαν για την ακρίβεια προσπαθήσει να απολογηθούν, κάνοντας λόγο για μια "κουβέντα καφενείου για ένα γεγονός που μέσα του είχε και μια αστεία διάσταση". Μια "απολογία" που όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε ακόμη πιο έντονα σχόλια στο διαδίκτυο εναντίον του επιτελείου της εκπομπής του ΣΚΑΪ.