Γιώργος Λιάγκας ΕΣΡ, είναι εδώ και μέρες ο τίτλος του φακέλου που απασχολεί τη νομική υπηρεσία του τηλεοπτικού σταθμού του Φαλήρου. Η χθεσινή καμπάνα από το ΕΣΡ είναι καθώς φαίνεται μόνο η αρχή για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν σε σχέση με την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα. Η αναστολή μετάδοσης της εκπομπής σύμφωνα με την απόφαση ορίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 20 έως και 24 Ιανουαρίου 2020 ενώ το χρηματικό πρόστιμο για το κανάλι ανέρχεται σε 150.000 ευρώ. Στους διαδρόμους αλλά και στους πάνω ορόφους του καναλιού του Φαλήρου δύο είναι τα ζητήματα που από χθες το βράδυ συζητώνται πιο έντονα.

Το θέμαείναι αν και κατά πόσο η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα πουχαρακτηρίστηκε από τους εκπροσώπους του σταθμού ενώπιον του ΕΣΡ ως "μαύρη κηλίδα στην ιστορία του ΣΚΑΪ" συμφέρει πια να περιλαμβάνεται στο καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού. Δεν είναι μόνο η απόφαση διακοπής και ο αρνητικός θόρυβος. Πρόβλημα αποτελούν και τα νούμερα τηλεθέασης που είναι πολύ κάτω από τις προσδοκίες που υπήρχαν το καλοκαίρι.Και μπορεί η νομική υπηρεσία να υποβάλειστο συμβούλιο αίτημα θεραπείας ή και πιθανώς να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κυρίως για το θέμα του ύψους τουποσού της ποινής αλλά μέσα στο σταθμό οι τηλεφωνικές γραμμές ανάμεσα στα μέλη της διοίκησης έχουν πάρει φωτιά.

Ποιος θα πληρώσει τις 150.000 ευρώ

Κάποιοι μάλιστα έριξαν την ιδέα να απαιτηθεί το ποσό των 150.000 ευρώ από τον ίδιο τον παρουσιαστή , δεδομένου ότι δεν έχει μία απλή σύμβαση εργαζόμενου δημοσιογράφου αλλά συμβόλαιο με περιγραφή όρων που ενδεχομένως μπορούν να απαλλάξουν το σταθμό από την καταβολή αν η χρηματική ποινή παραμείνει παρά την προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας.

Οριστικό κόψιμο της εκπομπής;

Επειδή όμως και ο τηλεοπτικός χρόνος είναι χρήμα, υψηλόβαθμα στελέχη του σταθμού θεωρούν ότι μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με την χρηματική ποινή αλλά και την εβδομαδιαία διακοπή είναι ευκαιρία ο σταθμός να ξεφορτωθεί οριστικά την εκπομπή που έχει εξελιχθεί σε αγκάθι για το πρόγραμμα. Κάποιοι θεωρούν ότι η καταλληλότερη ημερομηνία είναι τα τέλη Δεκεμβρίου που ο κόσμος ούτως ή άλλως θέλει να δει διαφορετικά πράγματα από μεσημεριανό κουτσομπολιό. Κάποιοι πιο ψύχραιμοι θεωρούν ότι η εκπομπή πρέπει να προβληθεί και τον Γενάρη αλλά να μην ξαναβγεί στον αέρα μετά τις 24 Ιανουαρίου και την πενθήμερη διακοπή, ενώ ελάχιστοι είναι οι υποστηρικτές του Γιώργου Λιάγκα που λένε ότι καλό θα ήταν η εκπομπή να πάει μέχρι το τέλος της σεζόν μετά το Πάσχα. Το θέμα έχει φτάσει ψηλά στο Γιάννη Αλαφούζο ο οποίος έχει συναντηθεί με τον παρουσιαστήκαι σε πρώτη φάση έδειξε να τον καλύπτει. Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο μετά το νέο θόρυβο που ξέσπασε από τη χθεσινή ανακοίνωση της βαριάς καμπάνας