Μία κτηματομεσιτική εταιρία από τη Νέα Υόρκη αγόρασε την πολυτελή έπαυλη- κρησφύγετο του Βαρώνου της κόκας, με σκοπό να την μετατρέψει σε πολυτελές θέρετρο. Το πρώην κρησφύγετο του Πάμπλο Εσκομπάρ βρίσκεται στο Τούλουμ, στις ακτές της χερσονήσου Γιουκατάν στο Μεξικό . Η εταιρία σκοπεύει να φτιάξει εκεί ένα πολυτελές θέρετρο 40 δωματίων, με σπα, πισίνες και πολυτελή καταστήματα, όπως αναφέρει το Bloomberg. Η Thor Equities Group αγόρασε το Casa Magna, το παραλιακό συγκρότημα που κάποτε ανήκε στον Εσκομπαρ, δίνοντας 17,5 εκατ. δολάρια, ενώ σχεδιάζει να επενδύσει συνολικά 100 εκατ. δολάρια για να αναπτύξει αυτό το θέρετρο υψηλών προδιαγραφών.

Για να μπορέσει κάποιος να περηφανευτεί ότι θα μείνει στο «παλάτι» του Εσκομπάρ θα πρέπει να διαθέτει παχυλό πορτοφόλι αφού οι τιμές διανυκτέρευσης θα ξεκινούν από 2.000 δολάρια τη βραδιά και πάνω αναφέρει η Mexico News Daily.Η εντυπωσιακή έπαυλη του Εσκομπάρ που εγκαταλείφθηκε μετά το θάνατό του το 1993. είχε 9 δωμάτια και εντυπωσιακούς κήπους ενώ ήταν καλά κρυμμένη μέσα στο τροπικό δάσος που φτάνει ,μέχρι τη χρυσή άμμο της παραλίας.

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ ήταν Κολομβιανός εγκληματίας, ηγετική μορφή του Καρτέλ του Μεδεγίν. Αναφέρεται συχνά ως «βασιλιάς της κοκαΐνης» και υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους εγκληματίες στην ιστορία. Το 1989 ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Forbes έβδομος πλουσιότερος στον κόσμο με περιουσία που ανερχόταν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Κατείχε πολυάριθμες πολυτελείς κατοικίες και το 1982 αποπειράθηκε να εισέλθει στην πολιτική ζωή της Κολομβίας, υποσχόμενος ακόμα να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος της χώρας, ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις